keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Joskus sitä vedellään paljaaltaan.






Sain Taralta Taloni maalla - blogista ystäväkirjahaasteen. Kiitos. Eteenpäin tämän sinkauttaisin Nooralle Together in Wonderland -blogiin.


Lempinimi?

 Kiki, joka juontaa juurensa lapsuudesta kun pikkusiskoltani ei kieli taipunut ärrään eikä ässään.

Löytyy toinenkin muinainen lempinimi; Lähdin aikoinaan opiskelemaan kartalla hilseeltä näyttävältä Palus nimiseltä paikkakunnalta, joka ei ollut edes Jumalan selän takana vaan Hänen peffansa alla. Suuressa maailmassa olin sitten kauppisvuosina se Paluksen tyttö eli sepalustyttö.

Rakas puolisoni yleensä kullittelee, joten hiljakkoin sain voimakkuudeltaan hirmumyrskyksi luokiteltavan mustasukkaisuuden puuskan. Miesraukka käytti ystävänsä kanssa puhelimessa jutellessaan ristimänimeäni ja kun olen siihen kultaan tottunut niin tivasin mieheltä ilman raivostumistakin kimakalla ja kovalla äänelläni kenenkäs vosun kanssa hän on käynyt reissussa? Vaikka yleensäainaniinjärkeväpuoliso lapsellisuuksissaan muuta väittää niin ei kohtausta lähikaupan parkkipaikalla todistanut oman arvioni mukaan kuin yhden käden sormilla laskettava väkijoukko. Puolustuksekseni todettakoon se, ettei puoliso osaa nimetä vuotta jolloin olisin edellisen kerran ollut aikuisten oikeasti mustasukkainen ja se seikka, että edellisistä puolukkapäivistä oli 28 vuorokautta.



 Kalsonkien malli stringit vai jättikset,
 puuvillaiset vai silkkiset?

Puuvillaa eikä yhtään elastaania mitä yleensä ujutetaan kaikkiin kalsonkeihin. Olen niin herkkähipiäinen, että saan hiivatulehduksen jo melkein siitä kun radiossa soi Elastisen biisi.

Peräpukamat voidaan sitoa, mutta jos sellaiseen operaatioon joskus ajaudun niin mielummin annan tohtorin hirttää ne kuin suoritan vahingossa tee-se-itse toimenpiteen stringin narulla. Siis puuvillajättikset.



 Kahvi vai tee ja minkälainen kahvi tai tee?

Olen liittynyt hihhuleihin ja ryystän kaffeeni kofeiinittomana.




Lempiherkku?

Etikkasipsit, jogurttipapaija ja taskulämmin vaniliakokis. Cittarin jenkkihyllystä löytyvä muffinssien kuorrute, jota vetelen paljaaltaan ilman sitä muffinssia lusikalla suoraan purkista. Sitten makaan kyljelläni sängyssä voihkien, pyydän tuomaan oksuämpärin ja pakotan miehen vannomaan ettei hän ikinä koskaan anna mun ostaa sitä mönjää.


 Paras tuoksu?

Viimeiset 16 vuotta olen sanonut ei, mutta siippa otti kovan aseen käyttöönsä ja väpätti alahuultaan. Häkellyin ja lipsautin suustani vahingossa joon. Nyt meillä on sitten pihassa moottoripyörä. Mutta siihen tuoksuun; Mies, jonka kaulakuoppaan on tarttunut tuulen tuiverrusta, aavistus bensaa, nahkatakkia, vähän pakokaasua ja tupsaus vaniliasikaria.




Lempielokuva?

Puolison kesäloman aikana ohjelmistossa pyöri Ei kiitos! ja Fifty Shades of Grey. Siippa uhkasi keskeyttää lomansa jos pakotan katselemaan enää yhdenkään filmin ja lapsukainen uhkasi vaihtaa kotiosoitetta jos yllättää meidät toistamiseen tuijottamasta aikuisviihdettä.


Lempieläin?

(saa olla vaikka oma ukkokin)

Hän on tietenkin Kurt Linström ja on tässä palanen omaa ukkoakin.






Tänä suvena Kurt on oppinut uuden tempun ja huomannut miksi tehdä  muuta kun voi syödä keksiä? Jotta vihaiset eläinaktivistit ei järjestä mielenosoitusta meidän pihalle niin mainittakoon ettei hänen anneta toistaa temppua. Ihana tekosyy ostaa jokainen eteen osuva purkki, jossa on Cookies-teksti. 




Lempimatto?

Meille ei vuosikausien yrittämisen eikä lapsettomuushoitojen jälkeen koskaan tullut pikkukakkosta. Olen haavan kanssa jo aika sinut, mutta puolisoni arpeutui lapsettomuudesta. Siis ihan kirjaimellisesti eikä henkisesti. Muksu nukkui samassa huoneessa ja meitillä oli mummovainaalta peritty karkea villamatto olkkarin lattialla. Kalenterin määräämä usein toistuva hinkkaus ja kitka sai aikaan kroonisen ihottuman siipan polviin ja sitten ne meni ja tulehtui.


Lempiseen käytetty matto oli kermanvärinen ja siinä oli reunoilla vanhan rosan värisiä koristuksia. Se ei ollut ihoystävällinen, mutta istui sisustukseen täydellisesti. Aina siihen asti kun se meidän lapsi ryökäytti siihen punajuurioksennuksen.


Näetkö unia vai uneksitko tyhjää vaan?

Olen hereillä ollessani suunnistusvaistoiltani sitä luokkaa, että mut voi postilaatikolla pyöräyttää kolmesti ympäri enkä osaa enää takaisin kotiin. Valitettavasti olen nukkuessani samanlainen ja jatkuvasti toistuva teema unissa on etsiytyä kotiin onnistumatta milloin mistäkin.



 Mukavin naistenlehti?

Kun on pahaa aavistamatta työntänyt kätensä postilaatikkoon ja sitten vetäissyt sieltä julkaisun joka on lähetetty omalle lapselle ja jonka kannessa lukee Ruotuväki niin mikä tahansa naistenlehti on mukava.



 Kolottaako?

 Pääsin mukaan kroonisesta kivusta kärsivien ryhmään ja vaikka suhtauduin mindfullnesiin ja rentoutumisharjoituksiin älä jauha paskaa anteeksi mitä? - asenteella niin apua on ollut todella. Suosittelen. Ryhmään saa lähetteen ainakin Kipupoliklinikalta.

Jos ei kolota niin jolkottelen vauhdikkaasti hakemaan verenpainemittaria varmistaakseni sykkeen löytymisen tarkistaakseni olenhan edelleen elossa.



 Paras apuväline?

Tartuntapihdit on jatkuvassa käytössä.





 Vanhuudenpäivän haaveet?

Niistää, syödä kourakaupalla allergialääkkeitä ja ottaa kissa. Olen siinä iässä saanut työnnettyä maailmalle oman allergisuuteni tuplapottina perineen jälkikasvuni.

 


 Lottovoitto vai ikuinen elämä?

Lottovoitto.





 Suurin kammosi?

 Maksalaatikko, hammaslääkäri, sudenkorennot, joulupukki, ihmisellä täytetyt mainosmaskotit. Ahtaat paikat. Pimeys. Siilin ruokkiminen niin pulskaksi ettei hän pääse enää kerälle. Antibioottiripuli.

nään kammoan mielikuvaa missä kävellen AC/DC konserttiin mennyt siippa on kumonnut yhden tuopin liikaa ja joudun ajamaan vastavirtaan kun kymmenet tuhannet ihmiset rynnii ohi tietyömaan. Hienoa Hämeenlinna. Tässä mielikuvassa olen muutamassa kymmenessä lukijan kuvassa mitkä julkaistaan iltapäivälehtien sivuilla ja fasebuukissa jaetaan otosta, jossa olen naama nyrtyllä auton ratissa poikittain radalla ja kieltäydyn tekemästä mitään kun en kerran osaa.


En pysty nyt lopettamaan kun aloitin;  Meillä tupsahti tupaan paikalle pyytämättä tullut vieras, joka koki oikeudekseen kommentoida meitin keittiön ikkunoita adjektiivilla "paskaiset".  En ole nöyryytyksen jälkeen pystynyt kutsumaan ystäviä kotiini. Sen sijaan olen pystynyt käymään ammatti-ihmiselle poraa roinottamassa miten rullaan käsipyyheet tyhjien talouspaperihylsyjen ympärille millilleen tasamuotoisiksi pinoiksi ja voisin koska vaan syöttää pesueeni roskiskaapista, koska siellä ei ole tahran tahraa. 

 
 Kun niistä kalsongeista oli äsken puhetta niin ei voi huomautella siisteydestä naiselle, joka roikottaa pikkuhenkareissa tangolla tissihenkselit ja ekstralargen persuksen peitteet väreittäin koodattuna.





 Kammoan ajatusta, että paskasetikkunatgate on pysyvästi naarmuttanut kätevän emännän kilpeäni.  


Tätä nyt tulee vaan, tämä on kuin se antibioottiripuli;  Jäädä FarmVillessä sijalle kaksi viikon farmaritaistossa. Olla kirpparilla ja nähdä jonkun toisen nappaamassa käteensä jotain mielenkiintoista. Olla samaan aikaan kassalla ja kuulla sen mielenkiintoisen maksavan kaksikymmentäsenttiä. Jos digiboksin tallenteet mahtuu yhdelle sivulle. Suorittaa suursiivous ja löytää levyhyllystä alla oleva. Syyttää siitä siippaa ja saada vastaukseksi ettei hänellä ollut cd-soitinta yhteenmuuttaessa. Tajuta se omaksi ostokseksi.
   



Se kun mutsini tykkää tsuhauttaa kaupassa ja syyttää sitten isoon ääneen mun pieraisseen.
Törmätä eksmieheen kun hiukset olisi pitänyt pestä eilen ja jalassa on tuulihousut.


 Lempiaine?

Rakastan ammattikäyttöön tarkoitettua Bio Luvilia ja Vanissin valkaisijaa isolla ärrällä ja suurella tunteella. Niistä tulee yhdessä sellainen aine, joka räjäyttää tahrat irti mistä tahansa minkä saa ahdettua pesukoneeseen. Rakastan sitä coktailia niin innokkaasti, että tungin kumpaakin laatua lievää väkivaltaa harjoittaen reilun kolmen desin verran koneen pesuainelokeroon päiväpeiton kylkiäiseksi. Jauhemäärä muuttui köntsäksi ja vesi alkoi suihkuta lokerosta melkoisen kovalla paineella. Hätäpäissäni yritin tukkia pulppuavaa geisiriä heittäytymällä leveän lantioni kanssa pesukoneen päälle. Kun vihdoin tajusin vetää pistokkeen irti seinästä ja kääntää hanan kiinni asentoon niin rimpautin hätääntyneen pelasta päiväpeitto - puhelun siipalle. Mies kehtasi nauraa ja kysellä josko mitenkään kestäisin odottaa työajan ulkopuolelle? Se ei kuulemma vaikuttanut pyykkiongelmalta kun huohottava vaimo soittaa ja sanoo:
 "Tule nyt äkkiä kotiin, mulla on täällä toosa ihan märkänä."


 

36 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta <3 se on otettu vastaan! Tosin mun vastaukset oli melko tylsiä verrattuna sun :D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun sensuuriseula on siellä konsertissa niin saattoi tulla normaalia pahemmat vastaukset :D

      Poista
  2. Onkohan sun miehillä -Kurt lasketaan myös- ikinä sun kanssa tylsää??? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaankaan kun olen perheen kovaäänisin nukkuessanikin :D Kun muksu tuli teini-ikään ja alkoi viettää öitään hereillä niin paljastui totuus, että se häiritsevä traktorin ääni tuleekin äidin kitarisoista :D

      Poista
  3. Apua, mä voin kuvitella että, jos täällä alkaisi suihkuamaan vettä jostakin masiinasta ulos niin mäkin soittaisin hyvin hätäisen puhelun rakkaalleni.

    Sä olet siisti ihminen <3 - sua ei missään tilanteessa voi ajatella sotkuiseksi. Teidän kotona on puhdasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sussa on niin paljon vähemmän lihaa millä heittäytyä luukun tukkeeksi :D Ajattelin vaan, että kun se päiväpeitto pelastuisi, viis koneesta. Se peitto oli niin vaivan takana, että olen varmaan vieläkin Elloksen asiakaspalautusten johdossa :D Mieheltä meni muutama tunti irrotellessa koneesta useampi osa ja kokeilessa jos vaikka mitä väännettyä pesulahenkaria ja sähköjohdon pätkää että sai sen köntsän irti :D Onneksi en saanut sitä itse irti, olisin vielä hätäpäissäni soittanut miehelle ja sanonut "Mulla on köntsä housuissa" :D

      Poista
  4. Voi, Kurt on hengissä!!!

    Ja sä, ihan Kiki, edelleen iskussa. Voi pojat että mä nauroin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja hän tuo pikku-Kurtitkin syömään. Meillä on täällä villiä menoa kun viisi oravaa ottaa kisaa ja yksi Kiki kiljuu en tykkää tästä :D

      Poista
  5. Teillä on kauniin siistiä, älä usko muuta!!

    Minulla syttyi kerran auto palamaan, kun sillä ajoin, pitkä juttu kokonaisuudessaan, mutta hassuinta oli se, että ensimmäiseksi soitin miehelleni "auto palaa", hän rauhallisesti ehdotti, että poistuisin autosta ja soittaisin hätänumeroon.
    Vaikka kuinka periaatteessa osaa hätätilanteessa toimia, niin mitä sitä sitten oikeasti tekeekään...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua miten hurja tilanne, mutta onneksi mies oli kylmähermoinen ja osasi neuvoa sut toimimaan. Mielummin tartun tälläiseen kaunista ja siistiä - kommenttiin. Kiitos <3

      Poista
  6. Eikö silti tullu ukko tukka putkella kotija, vaikka toosa märkänä ootit? o.O :D

    Ei tuo Rouva Kivitikkakaan huonommaks autojutullaan laittana! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä enää tässä iässä kun ollaan jo kummatkin päälle neljänkympin :D

      Poista
  7. Voi, olispa meilläkin tuommosia kurttilaisia... paitsi että olishan meillä joskus ollu, mutta tekivät pesän ritilättömän tuuletusluukun kautta vintin seinän sisään juuri mejän sängyn kohdalle, ja aina kun emo kävi pesässä, alkoi semmoinen eestaasravaus siellä, että mun päikkäreistä ei tullu mitään. Mies yhden puoli päivää seuraili emoa, niin se siirsi poikaset muualle ja mie sain taas nukkua päivät pitkät.

    Ja mie taas oon niin sotkuinen emäntä, että se on yksi syy, miksei meille kutsuta ihmisiä. Tosin tänäaamuna siivosin kun kukaan ei ollu tehny mitään koko mun reissun aikana - sama 2 päivää sitten koiran nuoltavaksi annettu viilipurkkikin lojui lattialla. Paitsi esikoinen oli kyllä tehny ruokaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on odoteltu koska on ensimmäinen orava sisällä asti kun välillä odottelee kaveri jo ulko-ovella jos tarjoilussa on ollut katkos :D Tulee varmasti aika rapina tulee kun niillä on niin hurjan pitkät kynnet. Ja sitten kun alkaa kisailu niin se on melkoista menoa.

      Olisi edes kutsuttuja mutta kun tullaan kutsumatta :D

      Poista
  8. Ens kerrralla ojenna vieraalle pesusanko ja lasta, ohjaa kauniisti ikkunoiden läheisyyteen ja kehoita pesemään jos hitto niin paljon häiritsee.
    Kurt on kyllä niin suloinen ♡
    Nyt voin hyvillä mielin käydä kikatus mahanpohjassa kutittaen nukkumaan.
    Ihana sinä ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus olen nähnyt kun on sellaisia sisätossuja valmiina korissa oven suussa. Mun täytyy varmaan laittaa ämpäriin lastoja ja windusta :D Kurt on kyllä suloinen <3 Olenko kehunut miten hän osaa tulla paikalle kun rapisuttaa pähkinäpussi? Se on niin hauskan näköistä kun tulee orava hurjaa vauhtia pihan poikki :D

      Poista
  9. Kurt on kyllä huippujäbä! Jos siis edes on jäbä... ;)
    Olet ensimmäinen ihminen (tai mikään muukaan lajike), johon törmään (törmäämättä edes), jolla siis roikkuu aluskalsongit ja tissittimet noin siistissä rivissä! Kyllähän olen tavannut henkilön, joka silittää silitysraudalla kaikki alkkarinsa, mutta WAU! Kiki, sä olet omaa lajiasi ihan kokonaan! :) Hih. Ota kohteliaisuutena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkään kun seuraa niin oppii erottamaan oravat toisistaan kun on värissä sävyeroja ja osalla ressukoilla on tullut arpia. Me ollaan ajateltu kun Kurt ei koskaan pulskistu eikä taida olla tiineenä niin sitten hän varmaan on mies.

      Tissittimet :D Ihana sana :D Ja kiitos <3 Otan kohteliaisuutena kaiken mikä saat mut takaisin Kätevä Emäntä - raiteelle :D

      Poista
  10. Yes mahtavaa nähdä miten hih minun luomani haaste vaan jatkaa menoaan ja tuli tänne. :) Jättikset ne täälläkin ja ihanaa että vastasit tuohonkin kysymykseen, mutta kyllähän sun huumori riittää. En ole missään tätä paljastanut, mutta saattaa olla että vähän aikaa sitten ehkä täällä päässä eli peräpäässä oli mainitsemasi vaiva ja oli kyllä niin kipeä juttu, että voi maar ja vaikka käytän vain ja ainoastaan puuvillajättiksiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä haaste oli kovasti mieleinen ja helli mun koulukiusatun sieluani; alaluokilla kun ne kirjat kiersi niin ne kiersi ohi mun pulpetin. Oli oikein mainio haaste <3 Se on kyllä viheliäinen vaiva ja jestas sentään miten kipeä ilmaantuessaan. Puuvillajättikset vaan jalkaan, ei tee elastaani hyvää :D

      Poista
  11. Oi, meillä on sama tuoksu-maailma..Suomen suven suloiset tuoksut ovat parasta ajeluilla. Lehmänlannat pelloilla sekä sikaloitten ohi-ajelut, onneksi tänä päivänä on kypärät toimivia ja saa aina jotakin luukkua vetästyä kiinni tai auki. Mutta kyllä kesä tuoksuu mopoillessa ihan erilaiselta kuin autolla mentäessä. Isäntä meillä tykkää käyttää nahkoja ajaessa miltein aina, ja kova on hikoilemaan sekä piereskelemään, jotta kuumien kesäpäivien ajot (joita tänä kesänä ei ole ollut) kun loppuvat siihen, että vetäsee nahkapukua, luojan luoman kesto nahan päältä pois, niin siinä sitten on sellanen tajunnanräjäyttävä aistikokemus, jotta voisin hyvin liottaa Isäntää pukuineen sun kehittämässä lempiaineessasi. Oikein mukavia ajeluja teille sinne ja joko se vauhti on kiihtynyt..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää kotipihassa tuoksutella ennenkuin päästää vetäisemään pukua pois niin ei tule pierut mukana :D Ilma on kyllä ollut niin ailahtelevaa, että aurinkoisella säällä lähtee ja puolen tunnin päästä tulee jo Esterin pempasta. On edelleen Kiki-nopeudet voimassa :D Mää saan kylmän hien otsalle sun reilusti satasen ylittävistä puheista :D

      Poista
  12. Luin tämän postauksen jo melkein sinä päivänä, kun olit sen julkaissut. Noh.. piti heti kommentoida "kerrankin ensimmäisten joukossa, mutta "!! Puhelin teki mulle jekut, enkä päässytkään kommentoimaan. nyt tulin sitten blogin kautta kommentoimaan.

    Voihan kurre ja pöksyt sentään. Oli taas hauskaa lukea ja sain kunnon naurun präräykset päälle.
    Bio luvilin tilalle olisin voinut tarjota sulle erästä ainetta, mutta jätän sen toistaiseksi, kun olet bioluvilin vannoutunut käyttäjä. Se on muuten paras pulveri mattojen pesuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miehellä oli sen verran kova työ sen tulpan irrottamisessa kun piti puolen konetta aukaista, että mun on nyt hillittävä halujani aineiden kanssa :D

      Poista
  13. Hassunhauskat vastaukset taas ;) ihana Kurt ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin ilman sensuurinvalvontaa kun mies oli siellä konsertissa :D Kurt on kyllä ihana :)

      Poista
  14. KÄÄK! Aattelin, jotta uskallanko lukkea ollenkaan otsikosta päätellen :D HiihhiiihhhaahhHOOHOOO :D :D
    Sun kans eläessä ei voi tulla pitkä aika!

    Mutta tuo tuoksu...Nuuuuhhhh, niin miehinen. Voin melkeimpä haistaa sen.

    Teillä ihana Kurtti, meillä oli Olli, lähes vastaavanlainen. Minä sen ihan vastasyntyneenä vesilammikosta löysin ja pelastin. Syötin pipetillä vuohenmaitoa, nukutin vieressä, rakensin kiipeilypuun ja tulin helevetin allergiseksi oraville. Sain hirveän ihottuman, mutta mitä pienistä. Pikkurääpäle kasvoi, sai nimen Olli ja ilostutti lapsia ja minua yhden kesän. Ulkonaolot pitenivät ja pitenivät kunnes enää ei yöksi kukaan hypännytkään ikkunasta sisälle nukkumaan. Joskus sentään, kun vielä huhuili lähipuiden alla, Olli saattoi hypätä olkapäälle ja nuuhkia. Niisk! Niitä elämän ihania hetkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, miten ijhanaa teillä on ollut pitää Ollia sisällä. Hyvin hän kuitenkin sitten villiintyi kun lähti takaisin luontoon ja kävi vaan moikkailemassa. Sää olet niin taitava tuunaaja, että se kiipeilypuukin on ollut varmasti älyttömän hieno. Meillä ollaan odoteltu koska Kurtti änkeää sisälle, koska hän tulee jo eteiseen odottamaan jos tarjoilu ei pelaa :D Siinä olisi ensi kesänä mulle oiva paapottava kun pitää laskea muksu armeijaan. Vuosikausia olen aivopessyt ettei sinne tarvitse mennä, että on sivarikin olemassa, mutta ei ole tehonnut :D

      Poista
  15. Nähtyäni vaatekaappisi arvostukseni teikäläistä kohtaan nousi entisestään!
    Juuri tuollainen pitää vaatekaapin olla koska se vaatekaappi on se kohta joka korreloi kämpän yleisen siisteyden kanssa eli sä pidät paikat vimpan päälle järjestyksessä. Pisteet siitä.

    Mukavaa sunnuntai-iltaa ja kerrohan Kurtille terkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä pisteet otan mieluusti vastaan <3 Ammatti-ihmisillä on tälle mun käytökselle paljon rumempikin sana, pakko-oireinen häiriö :D

      Poista
  16. This problem has troubled me for a long time.
    I find a lot of information no progress.
    Come knowledge of powerful people help me!

    _________________________
    I find a funny game,let'go!
    But I even have this higher, you'll take a look: fifa-munzen and Günstige FIFA Münzen



    VastaaPoista
  17. Voi Kiki kuinka odotan, että taas piristät meitä ihanalla postauksella <3 olet ajatuksissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi oi, mukavaa kun joku kaipaa. Lupaan piakkoin pistää postausta, mutta tulen ensin sun puolelle kylään <3

      Poista
  18. Etikkasipsit ja vaniljakokis!? Kuullostaa jännältä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla :D Mun makuun sopiva taskulämmin kokis kannattaa kyllä varmaan vaihtaa kylmään :D

      Poista