tiistai 29. lokakuuta 2013

Nyt iski otsikkoummetus.


Olen ollut jonossa nukutuksessa tehtävään hammashoitoon julkisella puolella ja sain eilen peruutetun ajan jo huomiselle eikä mun päässä liiku yhtään järkevää ajatusta, joten kaivan esiin lehtileikevarastoni avuksi. Taitaa irrota normaalia heikompaa laatua, joten puolustaudun osittaisella syyntakeettomuudella. Siellä päässä poukkoilee kyllä aatoksia siitä, että viimeksi kun näin lääkärin yritin tarttua sievästi ilmaistuna härkää sarvista. Ja nyt kun funteerailen tätä niin tottahan toki sitten tämä on asia, jota julistan kaikille heräillessäni siitä nukutuksesta. Onhan nämäkin mietteet toki parempia kuin pohdiskella miten joku kohta nakuttelee multa hampaasta lohjenneen paikan irti. Tai visioida neulepuseron kutomiseen tarkoitettujen puikkojen kokoisia puudutusneuloja. Apua!!

Tämä ei ollut lehdessä, mutta tästä linkistä pääsee Hotels.comin alennuskoodiin. Sitten niihin lehtiin:

Trendi 8/2013
Nämäkin asiat piristävät arkea: "Viritimme kylppäriin pikkukaiuttimet."

Siippa on virittänyt saunaan kirpparilta parilla eurolla hankitun radion, josta kaiken kukkuraksi saa särisemättä korviinsa soinnut vaan paikalliselta humppakanavalta. Tämäkös se sitten on saanut meikäläisen ärsyyntymään. Siis kuka nyt haluaa kuunnella radiota saunassa? Olen kuitenkin hyvin aikuismaisesti ja tavoilleni poikkeuksellisesti niellyt kiukkuni ja motkottanut itselleni "Voi jumaleisson, jos tämä nyt on suhteen suurin probleemi niin pidäppä vaikka se leipäläpesi kiinni!"  Tähän ongelmaan olen nyt löytänyt avun; terveisiä Katjalle Tässä ja nyt, unelmien kera - blogiin.  Kiitos. Ongelmaan on pureuduttu esittämällä kysymys lapsuuden aikaisista tottumuksista ja ymmärrän meillä olevan vaan erilaiset mieltymykset. Tai en vieläkään kyllä ymmärrä, mutta pystyn hyväksymään. Puolison juuret on Karjalassa (Siis siellä suomineidon itärajan osassa, ei siinä oluessa.) ja omani Porissa. Tämähän saa aikaan saunakonfliktin, jossa toinen pitää vihtoessaan iloisesta puheensorinasta ja toinen haluaa istua persiillään mykkänä jurottaen. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin tunnustettava tutussa porukassa saunan olevan ainoa paikka missä olen vaiti. 

On mulla yhden kerran lähtenyt lapasesta, olin todennäköisesti saanut korviini liian monta kertaa mainoksen, jossa mies toteaa granaattiomenan ostaneelle vaimolleen "Varo vaan ettei se räjähdä." Puoliso ihmetteli miten meiltä on mennyt siitä mölytoosasta johto poikki? Syytin hiiriä, vihtahousua, saunatonttua ja naapureita enkä myöntänyt harrastaneeni sabotaasia. Hiiren jäljiltä ei kuulemma ole sellaista siistiä viiltoa.

Mutta jos ikinä, koskaan kesken löylyjen sieltä radiosta kajahtaa Mamban Vielä on kesää jäljellä niin en vastaa teoistani enkä puheistani.Me Naiset 4/2013
Nainen ratissa - uhka vai mahdollisuus?
Suomen kauheimpia kuskeja yhdistää kyvyttömyys katsoa peiliin.

Perjantaina puoliso päätti tulla kauppareissullani pusuttelemaan, kun huomasi meidän olevan samoilla kulmilla. Irvistin miehelleni, koska en heti tajunnut sen liian lähelle tunkevan äärimmäisen komean uroksen olevan minun mieheni. Alahampaiden esittelemisestä huolimatta siippa kulki mukana autolle asti, ettei mun tarvinnut nostella ostoksia. Vaikka yritin kovasti vihjailla pärjääväni kyllä. Parkkipaikalla se sitten riemu repesi koska peltilehmän neljästä renkaasta kolme oli siinä ruudukossa. Mää en ole matemaattinen, mutta eikös siitä kaarasta ollut 3/4 osaa siinä ruudussa. Eli siis suurin osa. Olin myös kymmenien metrien päässä muista autoista, joten mitä väliä? Tänä aamuna katsoin peiliin ja näin siellä keski-ikäisen tantteron, jolla on kauhusta laajenneet pupillit ja "En ikinä osta enää hiusväriä periaatteella; Ooh, tämähän on puolella hintaa." värinen kuontalo. Miten ihmeessä tämä liittyy auton ratissa olemiseen?  Jaa-a. 


Avotakka 3/2013
Valohoitoa
Kuka pelkää väriä? Kun olohuone on lämpimien sävyjen ja iloisten kuvioiden kimara, siellä paistaa aina aurinko.

Olen hirveä, laiska mutsi ja välttääkseni pesukoneeseen kiinni kasvamisen annan lapsen vaatteille takaeteisessä valohoitoa. Ripustan henkariin ja vien kaikessa hiljaisuudessa takaisin vaatekaappiin. Jos muksulla on farkut jalassa neljä tuntia koulussa niin ei niitä tarvitse mun mielestä kyllä pestä. Toistaiseksi valohoito on tehonnut vaativaan teiniin.Olivia 9/13
Olen tässä äitini kanssa isoäitini luona. Jonkinlaista pubentiaa ehkäpä ilmassa. (= teini-oireita aikuisiällä)

Elämään on tullut muutos Alzheimerin muodossa. Se saa aikaan surua siitä miten läheisensä tulee menettämään kahdesti; ennen loppua joutuu luopumaan siitä millaisena hänet on oppinut tuntemaan. Ilmassa ei ole teini-oireita vaan lapsi-oireita. Herää kauhu; Kuka minusta nyt huolehtii.  Hävettää miten sitä miettii itseään vaikka ajatukset pitäisi olla sairastuneessa. Olen ollut suhteessa, jossa olen joutunut rimpauttamaan välillä päivällä ja välillä keskellä yötä puhelun lapsuuden kotiin parin sadan kilometrin päähän ja pyytänyt hakemaan. Ja joutunut jopa siihen nöyryyttävään tilanteeseen, että se pyyntö on ollu me-muodossa; Haetteko mut ja V-V:n. Vaikka ne ajat on kaukana takanapäin niin se arpi kuitenkin vielä vähän kiristää. Ja alkaa tykyttää nyt kun perusturvallisuuden tunne on järkkynyt.
Viimeiset reilut 30 vuotta olen voinut luottaa isäpuoleni apuun, mutta nyt täytyy alkaa hyväksyä asioiden muuttuminen toisinpäin. Nyt on aika auttaa ei ottaa.


Olivia 9/13
Avotakku
Kiista, joka alkaa mitättömästä sisustusta koskevasta yksityiskohdasta, mutta paisuu konfliktiksi, joka uhkaa parisuhdetta, mielenterveyttä ja maailmanrauhaa.

Katilla Willa Sukka - blogista on ollut hyvä sihti löytää torsoja ja koska monessa sisustusblogissa sellainen pyörii niin pyysin lähettämään minullekin vähän hyvää feng shuita. Meidän kotipesästä kiven heiton päässä on joka suvi kotikirppis ja jo portilla sen huomasin "OMG, Katin lähetys on tullut perille." Eikä se maksanut kuin muutaman euron. Toinen OMG. Terveisiä myösWilla Sukkaan; Kiitos! Jalustana torsossa oli metallihärveli, mutta matkalla kotosalle sain vision kellarista löytyvästä suuresta kynttilänjalasta ja torsosta. Tottahan toki sitten päästelin ilmoille kantavalla ja kimakalla äänelläni peffaan liittyviä lausuntoja ja siippa yritti jättää mut matkastaan. Puoliso ruuvaili kynttiläjalan tuonne hanuriin ja nyt se on hyvä. Se metalli ei olisi muuten haitannut, mutta olisin saanut vatsahaavan kun olisin miettinyt miten se teline raappii urat laminaattiin imuroitaessa.
Kaulaan kieputtelin ristin hitsauspuikoista, rautalankasta ja muutamasta helmestä. Tykkään. Toistan varmuudeksi vielä; Ihan itse tein.

Mutta siihen avotakkuun. Mieheni on osallistunut sisustuspuuhiin. Mitäs tuumaatte?
Siis aivan selvä avotakku.

46 kommenttia:

 1. Voi, miten kaunis nurkkaus - kaikki niin hienossa järjestyksessä - koskakohan itse oppisin.. Sä voisit mulle nyt lähettää tuota torso-fengshuita - mä kans kirpuilta metsästänyt, mutta tuloksetta.. ja uutena en osta - ihan kaameita hintoja.. On se mukavaa, että meitin Isännätkin osallistuu näihin sisustus-puuhiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetän sulle sylin täydeltä torsofengshuita <3 Laita viestiä sitten kun olet vastaanottanut lähetyksen :D

   Poista
 2. Miehesi sisustuksellinen suuntautuminen edustaa selvästi pikanttia pohjois-karjalaista tyyliä ja sinun taas perinteistä porilaista, mutta toivottavasti pystytte asiasta neuvottelemalla molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun pääsemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä on ottelu huumorintajuttomat vastaa huumorintajuiset :D

   Poista
 3. Meikäläisen kotona sähkölaitteen pimeneminen on miltei aina ollut ollut johtoa pureskelleen kissan syytä. :D

  Mä on ihan samaa mieltä - auto on ollut ruudussa, jos autosta on ollut suurin osa ruudussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän täytyy kyläillä Kollon kanssa niin päästään taas tästä radioasiasta. Non-ni, ihan kauhea ihminen olen kun olen viatonta kissaparkaa syyttämässä :D Auto on ruudussa jos se parkkipaikalla. Tai ainakin ruuduissa :D

   Poista
  2. Kollo antaa takuun siitä, että saa minkä tahansa johdollisen radion toimimattomaksi :D ja osaa myös poistaa tapettia pois seinistä. :D

   Poista
 4. Just, tuollaista torsoa tarvisin!! Tänne voi myös lähetellä torsofengshuita!! Ekaksi näin koruntekijänä kiinnitin huomiota korun ristiin ja sen koukkumaisiin päihin, auts! Mutta toisaalta tuohan oliskin hyvä, tulis vedettyä noita vatsamakkaroita sisään kokoajan kun pelkäis jäävänsä koukkuun :) vaikka tietenkään suutarin lapsella ei ole kenkiä eikä koruntekijällä koruja... Mutta ihana nurkkaus ja kaappi sisältöineen :) Tsemppiä nukutukseen ja hampunhoitoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetän fengshuita, ilmoittele sitten kun lähetys on tullut perille. Oma lähetys tuli alle kahdessa viikossa :D En mää missään tapauksessa laittaisi tuota ristiä kaulaan, siinä saattaisi äkkiä huomata olevansa ilman umpisuolta :D Mutta koristeena menee :) Kiitos, tsemppiä tarvitaan :)

   Poista
 5. Ha-Ha.
  Miehesi maku on suorastaan pettämätön!

  Mä harrastan myöskin tuota valepesua :D
  Ei mitään järkeä kuluttaa vaatetta pesussa kun se on kerran päällä käynyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei saa puolustella miestä tai se vielä luulee, että pää saa jäädä :D Kyllä, ei mitään järkeä varsinkin on teinistä kysymys. Ei ne enää remua kontillaan niin ei ne vaatteet suttaannu :)

   Poista
 6. Hih...taas tuli hyvälle mielelle tätä lukiessa...:)

  VastaaPoista
 7. Mieheshän on ku Marko Paananen ikkään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei saa kannustaa tai näitä sisustuksia alkaa ilmaantumaan lisää :D

   Poista
 8. No nyt kosketti sillä meidän taloudessa tuo avotakku on useimmiten laajentunut jopa avoperuukki-asteelle näkemyserojen takia. Yksi esimerkki on tässä taannoin laittamani amppelikoukut (sellaiset koristeelliset seinään asennettavat koukerojutut) jolloin vaimoni vaati siirtämään niitä kolme! senttiä oikealla ja tästä tulikomennosta kieltäydyin sanomalla ettei amppelihärpäke ole sitten enää runkotolpan kohdalla vaan koko komeus killuu kipsilevyssä ja se sun saatanan rehus painaa ainakin kymmenen kiloa joten porsliinia särkyy ja multaa leviää. En tietenkään maininnutvaimolle mitään levyankkureista joilla hoidon olisi saanut pysymään ja syy tähän on se, että sitten kun amppeli siirretään (väh.kerran vuodessa tai kahdessa) niin levyyn jää vitunmoinen reikä levyankkurin vaatiman holen takia. No, vähän aikaa (noin puoltoista kuukautta) vaimo väitti vastaan mutta antoi lopulta periksi armottoman jupinan saattelemana. Peruukki 0 - minä 1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun myötätunto on kyllä nyt siellä vaimon puolella. Kyllä se kolme senttiäkin on paljon :D Tottakai niitä amppeleita pitää siirtää kunnes juuri se oikea paikka löytyy tai ihan vaan sen takia, että vaihtelu virkistää :D Sää olet kuitenkin niin taitava remonttimies, että piankos sää muutaman holen laitat umpeen :)

   Poista
 9. No nyt vasta feng-shuita alkoi tulemaan, kun mieskin pääsi osallistumaan :)
  Mun äitini kuoli kanssa kaksi kertaa; ensin henkisesti (kerralla, ei hivuttamalla kuten Alzh.) ja seitsemän kuukauden kuluttua ruumiillisesti. Yhtä paljon itkin kumpaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiukuttaa, masentaa ja varsinkin itkettää. Niiden välillä tässä nyt keikutaan. Muutokset tulee niin nopeasti ettei mieli pysy perässä :(

   Poista
 10. Tsemppiä hampihoitoon! Upea torso, ihan kade meinaan olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman tuota päätä torso on kyllä upea. Lähetänkö sulle eteenpäin sitä fengshuita? Meille ei toinen torso mahdu :D

   Poista
 11. Hirrrrween hieno torso :-D Taputa miehesi päätä mun puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota styroksista vai oikeaa päätä :D En uskalla paljoa kannustaa ettei mies vaan luule pään tulleen jäädäkseen :D

   Poista
 12. Sulle ihan hirveästi haleja ja lämpimiä ajatuksia huomiselle. Ota tarpeeks sitä nukutuslääkettä ;-)

  Huomaan itsessänikin sellaista iän mukanaan tuomaa pehmenemistä, että löysin jo itseni ajattelemasta äitini vanhoja päiviä. Toki hän vasta jäi eläkkeelle ja on siis vielä nuori ja nuorekas, mutta silti. Jostain syystä olen ihan varma että siippansa kuolee ensin. Aiemmin olin ehdoton enkä saattanut kuvitellakaan hoitavani äitiä. Nyt se tuntuu peräti luontevalta ajatukselta ja varmasti sitten sitä onkin kun olen vielä saanut jonkin aikaa makustella ja sen aika ehkä olisi. Näin se elämä menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tarvitsen haleja mukaan ja rauhoittavat heti ovella :D No, onneksi ne siellä osaavat mua käsitellä hirmuisen hyvin. Enkä todennäköisesti lähde karkuun. Olen vallan ajatellut, että vuosiin tai vuosikymmeneen ainakaan ei tarvitse murehtia vanhempiensa ikääntymistä. Yhtäkkiä sitä vaan huomaa olevansa aivan eri tilanteessa. Tässä täytyy nyt vaan yrittää sopeutua.

   Poista
 13. Halaukset Kiki, hyvin kaikki menee aivan varmasti. Tiedän tunteen, että se edeltävä päivä ennen opereissonia on oikeasti aivajn karsea. Mutta ihanan pläjäyksen olit laittanu jota oli jälleen ilo lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja kyllä tästä selvitään kunhan nyt pysyn poissa keskustelupalstoilta enkä ruoki vilkasta mielikuvitusta millään kirjoituksilla miten joku meni hammaslääkäriin ja heräsi vahingossa laitettujen pakaraimplanttien kanssa :D Se on vaan tämä edeltävän päivän kauhu :D

   Poista
 14. Kiki, jos yhtään lohduttaa, niin meilläkin on mies virittänyt saunaan stereot. Ja yhden kaiuttimen pihan puolelle, että varmasti kuuluu.
  Voi Peppone, myötätuntoni on kokonaan vaimosi puolella: kolme senttiä on aivan järkyttävän paljon. Siitä voi tulla ikuinen trauma, kun joutuu katselemaan väärässä kohdassa olevaa koukkua! Ja täysin käsittämätöntä on, että kerran ankkureilla seinään askarreltua hyllyä ei voi irrottaa juuri noiden mukamas hirvittävien reikien (vaivaiset kuusi kpl) takia, jotka kyllä saisi piiloon, kun tapetoisi huoneen uudestaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se lohduttaa, kiitos :D Toivottavasti siellä Peppone jo siirtelee kannattimia ja asettelee ankkureita nyt kun on kerrottu mitä kaikkea kauheutta se kolme senttiä voi aiheuttaa :D

   Poista
 15. Hiano koru, varsinkin ko siinä on hitsauspuikkoja. Mut teillä on kyl kiältämättä siipan kans eri visio. Siipan on vähä semmosta tavaratalon näyteikkuna -tyyliä. Onnee hammaslääkärireissulle. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se pää kyllä valkoinen, että sinänsä pitäisi kelvata :D

   Poista
 16. Toivottavasti hammaslääkärissä meni kaikki hyvin! :)

  Hih, miehessäsi on ihan selvästi sisustajan vikaa. :D Meillä mies on suunnitellut tilaavansa jonkun hiton suosikkiseuransa pelipaidan, ja puhui että haluaa sen sitten seinälle johonkin hyvälle paikalle. Mä ajattelin ehdottaa huussia, mutta en ole uskaltanut sanoa sitä ääneen! ;D Multa kyllä lähtee järki jos se vetäsee sen olohuoneen seinälle roikkumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se pelipaidan tilaaminen on ollut vitsi :D Se ei taida vastata kovinkaan monen naisen sisustusmakua :D

   Poista
 17. Mäpäs ostin torson myös tossa pari viikkoa sitten! Pitäsköhän pitstää blogiin kuva niin voitas vertailla torsojamme? ;D Mun isällä on myös alkavia dementian oireita ollut jonkin aikaa :/ tutkimuksiin ei kannata edes vihjailla, eihän hänellä mitään ole :( Samoja tuntemuksia siis sen suhteen täälläkin... ja mulla myös itsekkäitä entäs minä, entäs me-ajatuksia. Ja niimpä osittain koitan elää tässä päivässä ja nauttia näistä hetkistä, vielä.

  Siis mitä siellä sun päässäs nyt sit on? Väriä siis? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai laitat kuvan. Mitenkähän tuo torsojen vertailu kuullostaa mun suusta sellaiselta että täällä on kohta se naked haaste :D Se taitaa olla aina se yleisin vastaus ettei mitään ole. Saattaa olla sairastuneelta sellaista itsensä suojelemista kun kieltää vaikeudet. Päivä kerrallaan, ei tässä muu auta :) Pää oli ensin violetti ja muutaman pesun jälkeen vaaleni ja nyt sitä voi silmiä siristämällä kutsua pähkinäksi :D

   Poista
  2. Ai, et jos vessassa on valot pois niin hiukset näyttää tummilta ;D No voi pöh, miten siinä niin pääsi käymään?? Jos syyllinen oli joku väripaketti niin heti infoa, koska mulla on vakava taipumus mennä kokeilemaan kaikkia uutuustuotteita joissa vaan on mainos tullut nähtyä ja nytkin himottaisi kokeilla sitä Olio hiusväriä... Mun pitänee ottaa torsonkuvaus asialistalle ;D

   Poista
  3. Ei kun VAALENI? Häh? :D Siis oli violetti ja vaaleni... miten mulla meni tuo sana ohi... siis onko sulla vaaleanvioletit hiukset... :)

   Poista
  4. Pakko lisätä, et olethan tietoinen, että pastellisävyt hiuksissa on suurinta trendiä!! ;)

   Poista
  5. Nyt en sen nimeä muista, mutta kurkkaan seuraavalla kauppareissulla. Jotain se oli mitä sai Tokmannilta puolella hintaa, joten se on tainnut perusliikkeistä jo poistua :D Se kuontalo oli ensin violetti. Sitten muutaman pesun jälkeen sain sen violetin pois ja tilalle tuli jotain mitä voi melkein hyvällä omalla tunnolla kutsua jonkun asteen ruskeaksi :D Karmiva totuus taitaa olla, että jollain ihmeen ilveellä se on samaan aikaan harmaa ja ruskea valon suunnasta riippuen :D

   Poista
 18. Huh, tsemppiä lääkäriin! Ja aivan ihanaa, että mieskin osallistuu sisustukseen! Toihan on varmasti tulossa muotiin myöhemmässä vaiheessa, veikkaan, että miehesi on edelläkävijä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saan sitten sanoa: Meiltä se ajatus sitten lähti :D

   Poista
 19. No miten kävi, tulivatko palikat kuntoon? Kerro heti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen verran ainakin kaiveltiin, että luulisin :D Tikkejä, antibiootteja ja vanukasta on ollut viime päivien ohjelma :D

   Poista
 20. Oi oi, hauska sisustus isännältä. :D Hyvä et tuli leegot kuntoon.
  Mää olen täsä ny eläny ja kokenu todella läheisten isovanhempien sairastumiset, hoitamiset ja kuolemat. Mut jotenki on vaikee ajatella, et josain vaiheesa se saattaa olla edesä viä uudestaanki.. ja onhan nua sit viä appivanhemmatki, tosin miehellä on kolme sisarusta. Mää oon iha yssikseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kaksi sisarta, mutta toinen siskoista on kehitysvammainen niin mehän sitten nojataan kumpikin siihen samaan siskoon kun vanhempia ei enää ole. Voi sisko raukkaa. Olenkohan mää ihan oikeasti vähän tyhmä kun en ole ollenkaan tajunnut, että appivanhemmatkin tulee vanhenemaan? Ei sitä taida vaan haluata ajatella sellaisia :)

   Poista
 21. Nuo torsot ovat niin sisustuksellisia elementtejä. Kai minäki semmosen ottasin, jos vastaan tulis. Paitsi, että meillähän on jo yks nukke, jolla ei oo päätä. Eikö se oo torso? Miehelläs on kyllä pettämätön maku näissä sisustusjutuissa. Älä silti anna sille enemmän valtaa :D Toi risti on kyllä hieno, siitä ten points :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään rististäni kun niin fiksusti keksein mistä saan aikaiseksi :D Olen niin hyvässä opissa sun ja Kotipellon Tannin seurassa :) Juu, nyt kyllä karsitaan miehen sisustukselliset valtuudet :D

   Poista