keskiviikko 20. elokuuta 2014

En saanut sitä millään väännettyä julkaisukelpoiseen muotoon.


Olen aina pitänyt mökkeilemistä asiana, jota kaipaan elämääni yhtä innokkaasti kuin osennustautia. Sitten sitä löytää itsensä tilanteesta, jossa aamusella vetäisee keittiön ikkunasta rullaverhon ylös ja pohdiskelee seuraako performanssia hässitäkeillä  #kello #kymmenen #kännit  #virttyneet #alushousut #kaljamaha #vilahtaako #jarruraita vai suuntaisiko sittenkin sinne mökille? Jotenkin kummasti sitä pääsee unohtumaan kaikki vuosien varrella suusta livahtaneet puheet hikirauhasista ja huulista.

Tänä suvena yritin edelleen sinnikkäästi pitää samaa tiukkaa linjaa, ettei mun suonissa virtaa pisaraakaan retkeilijää, mutta puolustukseni alkoi pahasti murenemaan. Siippa hämmästeli töistä kotosalle tullessaan missäs mun muijani on? Vahvasti epäillen vääräksi suunnaksi hän suuntasi sitten kuitenkin möksälle ja löysi läppärin ylle muodostuneen kaalikääryleen. Pyöräytteli siitä auki ensin päiväpeiton, torkkuhuovan ja viimeisenä paljasti esille toppatakissa kyyhöttävän eksyksissä olleen vaimonsa. Vaikka kohmeisilta, kylmästä sinertäviltä huulilta irtosi selitys "Ei mulla täällä ole ollut yhtään kylmä." on aika ponnetonta piipittää vastaan, ettenkö tässä merkkipaalulla ikää 41 -vuotta, olisi löytänyt vuosikymmeniä piilossa pysytellyttä sisäistä erä-Jormaani.


8 minuuttia autossa, jos puoliso ajaa. 12 minuuttia jos ratissa on meitsi, jonka vauhdikkuus ei nouse yli seitsemänkympin kuin moottoritiellä ja maisema näyttää tältä:


Ei kun mullahan oli se positiivinen mökkeilyteema, vaihdetaanpas rakeet räpsäisyyn, johon ei liity Esteri ja hänen peffastaan lähetetty lumisade. Maisema näyttää tältä:Tässä otos johon liittyy meikäläisten peffat: Siinä me romanttisesti miehen kanssa ihaillaan iltaruskoa ja meidän ongenpäät on kohdanneet toisensa. Me ei puolison kanssa olla kohdattu toisiamme, koska laiturissa on joku mystinen vika ja jos meitsin laajakulmaperberi on samalla puolella laituria miehen perberin kanssa seurauksena on se, että vähintäänkin toisen meistä kengät kastuu.
Vuosien vastaavänkäämisestä huolimatta möksäilyssä on kyllä aikuisten oikeasti hyviäkin puolia:

Kesän ruokahuolto on roikkunut pääsääntöisesti mieheni vahvojen ja lihaksikkaiden hartioiden varassa;  En osaa käyttää kaasugrilliä, en muurikkaa ja savustusuunin ensimmäisen kerran tavatessani tiedustelin minkälainen ihminen varastaa toisen kiukaasta kivet kun eihän ne edes ole kalliita?Siis ihan kiukaalta näyttää.

Kokkailuvapaani johtuu kyllä vähän myös meidän miesväen epäluulosta mun makupalojani kohtaan. Tarjoilin Liiterin Espanjan viikon antimia ja kuvailin pekoniin käärittyä taatelia "Se on sellainen makkara" - ilmaisulla.
Kun viettää suvensa ympäröitynä kaikilla mahdollisilla puun sävyillä tekokoivusta tekomahonkiin kotosalla painajaisia aiheuttavat puolipaneelit on vaan puolikkaat paneelit, oksanreiät oikeastaan aika kivoja ja se loppuseinä on sentään tapetilla.

Pistetään nyt niitä huonojakin puolia esille, minkäs sitä ihminen narisemista rakastavalle perusluonteelleen mahtaa:


V-V tipahti alle kouluikäisenä laiturilta ja me onnettomat tunarivanhemmat oltiin parin metrin päässä. En tajua miten se tapahtui; ensin muksu vaan heitteli kiviä veteen ja sitten molskis. Sen sijaan, että olisin poiminut kuviokelluvan jälkikasvuni ylös vedestä, vetäisin itseni pommina lapsiraukan viereen aiheuttaen korkean hyökyaallon. Sitä vaan jalat toimi nopeampaa kuin järki ajatteli. Järki olisi sanonut sillä lapsiraukalla olevan enemmän uintitaitoja kuin meikäläisellä. Mies sitten pelasti aallokosta muksun ja sai minutkin lenkkareista, sadasta kilosta ja purjeeksi muodostuneista tuulipuvun housuista huolimatta hilattua kuiville. Tapahtumista jäi vieläkin vanhemmuutta kalvava häpeän tunne, kuka sitä nyt antaa mukulansa tipahtaa veden varaan? Tapahtumista jäi myös tieto, ettei musta ole edes omalle jälkikasvulle mitään apua järvihädässä.


Tykkään mökillä (Apua, apua apua!!! Pääsikö mun näppäimiltä justiinsa tykkään mökillä?) istuskella verannalla läppärin kanssa ja seurata miehen puuhastelua. Koska olen taipuvainen olemaan sekä curling-vanhempi että curling-vaimo niin olen kieltänyt puolisoa uimasta alueella, jota en näe irrottamatta käsiäni rakkaasta tietsikasta. (Vaikka kokemus on opettanut ettei minusta mitään apua olisi, jos vaikka jättihauki nappaa miestäni tiedätte kyllä mistä roikkuvasta ruumiinosasta ja alkaa vetää ulapalle.) Se mulle sopiva alue oli kroolausta metri vasemmalle ja sitten metri oikealle ja taas vasemmalle, joten siippa kyllästyi mun karjuntaani "Onko sulla lupa mennä sinne?" ja kantoi pöydälle kiikarit saadakseen lisätilaa polskimiselle. Kun sekään ei mulle riittänyt mies pisti rantapusikkoa matalaksi ja nyt mulla on esteetön näkyvyys huudella ohjeita, esimerkiksi "Uit vaan rannan suuntaisesti!"  Mutta se huono puoli; sitä saa viikkotolkulla kuunnella vitsiä siitä, miten eräs nainen kyllästyttyään bongailemaan rannalle kysyi puolisoltaan:
"Mistä tämä kiikari sammutetaan?"EnnenJälkeenToistaiseksi  en ole löytänyt puutarhan hoitamisen mieltä rauhoittavaa vaikutusta niin huoltovapaa piha, jonne jänisten takia on turha istutella mitään on todella mieleinen. Toiveitahan tietysti on, että se viherpeukalokin musta vielä löytyisi, kun se erä-Jormakin pulpahti pintaan. 

Kyllä tuo mun mies oikeasti tarvitsee tälläisen alati valppaana kyttäävän vaimon. Kun vähän kääntää päätään niin hänhän yrittää salakuljettaa ohitseni surffilautaa. Huutelin sitten perään tietääkö puoliso sen Kymmenen tikkua laudalla - biisin? Uhkailin sairaalan päivystyksessä hoilottelevani korkealla ja kimakalla äänelläni laulua Kymmenen tikkiä laudasta - muodossa.Luin Kaksplus-lehdestä artikkelia perheestä, jotka matkailivat ympäristöä kunnioittaen ja tekivät reissussa lapselle vaipan rahkasammaleesta. Taivas varjelkoon sinä päivänä, kun mun erä-Jormailuni johtaa siihen pisteeseen, että löydän itseni mättäältä käärimässä jäkälästä TenaLadyä.Tähän loppuun olin ajatellut kuvaa möksälle johdattavasta tienviitasta ja omasta mielestäni oikein mainiosta vitsistä, miten sillä järvessä uimaria vaanivalla jättiläishauella olisi suuret killuttimet mistä vetää siippaa aavan meren tuolle puolen, koska kyltti opastaa mökkitielle siirtymään vain osan miespuoleisista, mutta ainaniinjärkevänpuolison sensuuriseulan viisari värähti reilusti punaisen puolelle.  Jätän nyt sitten pelkästään lukijoiden mielikuvituksen varaan, minkälaisen varustuksen kera meillä täällä mökkeillään...

51 kommenttia:

 1. Teillähän on ihana mökki, ja sun ei tartte ees ruokahuoltaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja olisit vaan laittanu koko tiennimen, sehän on kumminkin vain syötävää :)

   Poista
  2. Ettei vaan olisi niitä mökkeilyn negatiivisia puolia se, että talven tullen täytyy taas itse tarttua kauhan varteen :D Niinhän se on, suuhun pantavaa :D

   Poista
 2. Ai hyvän tähden kun sai taas makoisat naurut. Hienot on mökkimaisemat, ainakin paremmat kuin paskanaapurin aamupuuhat. Haleja eräjorma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mut saa sudenkorentojen lähelle niin aamupuuhien näkymät ei todellakaan miellytä :D Halaus takaisin <3

   Poista
 3. Te mökkeilette just silleen kätevän matkan päässä kotoanne, että mökillä voi käydä tiuhaan. Ja netti toimii hyvin. :)

  Sä olet kalastuksessa taitavampi kuin mä - saat kalasaalista ja laitat vikkelän madon koukkuun. :)

  Teidän mökkeilymaisema on kaunis ja paikka rauhaisa. :)

  Savustusväline on ihan kiukaan näköinen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy se vikkelästi laittaa ettei siihen joudu kauhean kauaa koskemaan :D Voi Sirpa, sinä se vasta kalastaja olet ja minä se joka alan kirkumaan ja päästän sun haukesi karkuun :D Anteeksi vielä kertaalleen :D

   Poista
  2. Ei haitannut kirkuminen. <3

   Hauki jää kyllä sun koukkuusi joku kerta. ;)

   Niin siinä voi joskus käydä niin kuin mulle kävi, että kun olin juuri hiljattain vastannut puhelimeen ja unohtanut koko ongen hetkeksi niin heti nappasi koukkuun. :D

   Poista
 4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kyllä mökkeily on mukavaa, ja toivottavasti se hauki pysyy kaukana tei rannalta. :))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauki on tervetullut vieras tarttumaan virveliin :D

   Poista
 6. Ha-ha :D
  Että semmoista mökkeilyä :D

  Toi on muuten niin jännä: Mäkin oon aina karttanut kaikkea vähänkään askeettisempaa ympäristöä, ja nyt yht äkkiä oon alkanut jopa harkitsemaan kesämökin hankkimista... Hui ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tämä on joku tartuntatauti :D Mulle yleensä on riittänyt kauppaan-kirjastoon-kirpparille yhdistelmä vallan mainiosti :D

   Poista
 7. No, mä en kyllä yhtään ihmettele, että se Erä-Jorma susta löytyi, on tuo vaan metka mesta.. aiai, kyllä sielu lepää ihan kuvia katsellessa!! Ja mitä ihanampia esineitä teillä siellä mökissä - kaunista sanon minä!!
  Mä taasen viihdyn askeettisissa mökeissä ja hyvin näkisin itseni sammaleet pöksyistä pilkottavan varsinkin jos lukisin verannalla sun uusimpia päivityksiä, pakko se on aina suojautua - sen olen oppinut tässä vuosien varrella (älä lue Kikin postausta kahvia tai muuta herkkua syödessä ja käy aina vessassa ennen postauksen avaamista).
  Nautinnollisia aikoja sinne<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muksuna saanut kammon askeettisista mökeistä kun mulla oli silloin hirveä fobia hämähäkkeihin ja sudenkorentoihin, nythän pelkään enää niitä korentoja :D Ulkohuussissa käyminen on ötököitä pelkäävälle tosi painajaismainen kokemus :D Sammaletta täytyy kerätä kun mun pään muistikortille on tallennettu Kotipellolla syntyneet ihanaiset kirjaimet, joulu on kohta ovella ja joku joulu-teksti olisi tosi hieno. Kiitos, hyvää viikonloppua myös sinne <3

   Poista
 8. Hahhahhaa! Kiitos päivän nauruista! :D
  Ja ehkä se puutarhanhoitotyyppikin sieltä löytyy, mutta varo sitä, se vie sitten tuhkatkin pesästä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se joskus löytyy kun olen vuosia kyykkinyt ja nyppinyt ja ihmetellyt koska se rauhoittava vaikutus alkaa kun mua vaan ärsyttää :D Sitten laitan tilaukseen sellaisen sukkapuikkoihin tarttuvan tyypin :D

   Poista
 9. Sitä löytää iän myötä itsestään monenlaisia piirteitä, joita ei uskonut olevan olemassakaan ;) Mökkeilyn uskon olevan ihan ok puuhaa, tosin vierailuja enempää ei minulla ole siitä kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikä taitaa tasata pahempia särmiä niin sitä ei ole enää niin jyrkästi EI! joka asiaan :D

   Poista
 10. Taattua Kikiä kesätunnelmisa! :-D
  Pikkasen hianon näköstä teijän mökillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiki oli niin kesätunnelmissa ettei millään tullut ulos muuta otsikkoa kuin piipilläni on iso piip niin oli pakko ohittaa koko otsikko :D

   Poista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Helvetti sentään, mä luulin ensin (ihan oikeesti) että teidän laiturilta lähtee jotkin puomit mutta päätin olla kyselemättä mahdollisista haiparvista yms, ja et usko kuinka iloinen mä olin kun sä kerroit että ne olikin vaan onkia. Ihan sen takia kun sä kun olet tuollainen perin vallaton nainen niin kaikkeen saa varautua, tosin mä olen kyllä oppinut lähestymään sun blogias maltillisesti enkä kavahda niin paljon kuin alussa mutta nuo puomit kyllä pisti miettimään että onko kaikki okei? ;D

  Oikeesti, teillähän on pirun komeat maisemat ja ruokahuollosta voi päätellä että sä olet hoitanut asiasi poikkeuksellisen hyvin (vanha kunnon "Miten tää muka toimii?" - taktiikka) :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei haikaloja tule kun ne mun tuplaO hanskani suojaa vaan vähäisiltä vaaroilta :D Pakko nyt kyllä kehuskella, että olen kahteen kertaan onkinut tooooosi ison lahnan, eikös se ole melkein sama kuin haikala :D Miten tää muka toimii - taktiikka pelastaa aina :D

   Poista
 13. Sun Kiki oikeasti pitäisi laittaa näihin alkuun varoitus: "Älä lue töissä". Aika moisia mulkaisuja taisin saada äsken, mutta kun en osaa nauraa hiljaa... :D

  Onneksi sain naamioitua omituisiksi rykimisiksi, eihän siinä ole mitään häpyä et lukee blogeja työaikana?! Hyi minua.

  Taidan olla myös curling-puoliso minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Nunju! Sulla oli varmaan lakisääteinen tauko :D Mutta eikös kunnon nauru nosta työtehoa kun ei sitä loputtomiin jaksa keskittyä tiiviisti niin sellainen pikku paussi tekee hyvää :)

   Poista
 14. Oi ihania kuvia, ihania tavaroita, tuikkuja, räsymattoja, vanhoja arkkuja, kaikki lemppareita. Ihanaa oli katsella. Kiitos kuvista. <3

  Kivaa iltaa toivottelee Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidetaan olla molemmat runsaasta tavaramäärästä tykkääjiä :D Oikein mukavaa iltaa myös sinne :)

   Poista
 15. Hurmaavia kuvia ja tunnelmia Kiki. Täällä on aina niin paljon aina kaikkea, olet oikea runsastelija:) Vaikka tykkäänkin luomusta siinä mielessä että syön nokkosia ja pistelen koiralenkillä varsinkin keväällä rentunruusuja kituksii, niin täytyy myöntää etten minäkään kyllä sammalta housuihin tukkisi, vaikka vähän valskaiskin, jäkälä voisi tietenkin imeytymisen kannalta olla parempaa ja sitä olisi juhannuksena ehkä tarvinnutkin, kun erehdyin tramboliille kuopuksen kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tuumaillut, että täytyisi postata useammin niin ei tulisi niin paljoa kerralla :D Voiko maitohorsmaakin syödä? Se olisi mulle sopivalla keräyskorkeudella kun ei tarvitsi kyykkiä :D Juhannus tramboliinilla kuullostaa mahtavalta tavalta viettää keskikesän juhlaa :)

   Poista
 16. Savustuspönttö se mullekin oli vähän outo ilmiö aluksi, mutta kyllä sen toimintoihin pääsi pikkuhiljalleen jyvälle. Viimekesänä, kun opittiin kalastamisen jalotaito niin haukea tuli savustettua melkein joka kerta mökillä. Tänäkesänä ei edes keritty käymään mökillä! voi voi.. no pitää mennä sitten syksyllä tai talvella käymään!

  tenaleidit ja vaipat voi hyvänen aika, siinä sulle kuule uusi bisnes idea! ;)

  Oisit sukeltanut sen miehes kanssa vain uimaan sinne järveen niin olisitte voineet yhdessä huudella toisillenne, että metri rakas tähän suuntaan, sentti tuohon suuntaan. :)

  Kivalta näyttää teidän mökki joten kyllähän siellä nyt viihtyy jokainen erä nainen kuin mieskin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei olla haukea kokeiltu, mutta meidän teini söi kaverinsa mökillä ja oli kuulemma hyvää. Mulla on hirveän hyvä kalaohje mihin laitetaan ketsuppia, mausteita ja öljyä ja kaikenlaisia ahvenia haukia kuhia ja sitten uuniin 5 tunniksi lasipurkeissa. Tulee hyvin samanlaista kuin tomaattikastikkeessa oleva tonnikala. Mää laitan sen sulle fasebuukin puolelle :)

   Mää luulen olevan aika vähissä ne kuluttajat, jotka ovat niin ekohenkisiä, että sammaltena kelpaa :D

   Meillä on järvessä lämpömittarina sellainen vauvojen ammeen tarkkailemiseen tarkoitettu mittari ja aion mennä luonnon veteen kun se mittari nousee kohtaan "Lasten kylpy" :D Enkä mää halua mennä johonkin missä voi hauki napata :D Mies kyllä rakensi mulle veteen pienet portaatkin rannasta ettei mun olisi tarvinnut kuin liukua uimaan :D

   Poista
 17. HahhaaHAA :D:D Mistä tää kiikari sammutetaan!!! Jestas, että mää repesin! Ja savustuspöntöstä toinen kohtaus :D :D
  Kieltämättä on kiukaan näköne.

  Hyvä, kun oot löytäny itestäs eräjormanaisen, kun siellä näyttää noin hienolta. Aivan ihana mesta. Hirsiseiniä, kapioarkku, vanhoja huonekaluja, hyllyjä. Oiii, tahtoo kans oman mökin. Hirsisen!

  Että oikeen surffilauta. Luulin, ettei nykyään kukaan enää muista koko harrastusta, enkä oo kyllä nähnykkää moniin vuosiin kenenkään surfailevan. Tai ainakaan näillä seuduilla. Teillähän siellä tapahtuu muutenkin outoja :D

  Elä innostu puutarhanhoidosta, loma on sillo mennyttä. Nauti vaan järvimaisemista ja kehittele uusia juttuja meijän iloksemme :)

  Piti oikeen nostaa takamusta, kun alkoi tuntua pistämistä....ihan konkreettinen tuntuma tuli mielikuvasta rahkasammalta vaippana. IIiikkk! Voi lapsiparka :/

  Jatkakaatten ah niin romanttista onkimista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään toimii kaikki sähköllä niin ei sitä muista, että on ihan tuollaisia manuaalisiakin vehkeitä :D

   Tämä uusi eräjormanainen kyllä sekoitti meidän kesälomaa kun meillä riidellään kerran vuodessa. Tai siis kyllähän minä riitelen useammin, mutta mies osallistuu karkeloon kerran vuodessa :D Sen riidan aihe on ollut mökkeily ja nyt kun ei tarvinnut siitä kinata niin meidän lomanaloitustraditio jäi vallan "juhlimatta" :D Oli ihan aikuisten oikeasti outo olo kun me ollaan aina tuhlattu kaksi lomapäivää raivoamiseen :D

   En halua minäkään nähdä surffilautaa moneen vuoteen :D Olen niin hermoheikko, että silmissä vilistää heti otsan halkaiseminen :D

   Ja mitä kaikkea pikku eläimiä siinä sammaleessa voi asustaa, apua!

   Me jatketaan onkimista, seuraavaan postaukseen laitan kuvan jättiläiskalastani :D

   Poista
 18. Hmmh, meidän lapsista 3/3 on pudonnut laiturilta (vahingossa: tahallaanhan ne aina hyppii sieltä). Esikko 6v kurotteli kepukan kanssa niin pitkälle, että tipahti lokakuiseen järveen. Onneksi osasi jonuida. Keskimmäinen tipahti eka kerran vuosikkaana kun vaan käveli ohi laiturista, ja on tainnut tippua pari kertaa sen jälkeenkin. Nappasin vaan hlös, ei ongelmia. Kuopus oli isänsä kanssa laiturilla ja mä huutelin 'älä putoa sinne' 'en putoa äiti, olen valolainen poika!' ja meni pari minuuttia ja sinne putosi jään päälle ja melkein läpi, onneknsi mies nappasi haalarin rinnuksista ylös. Jostainnsyystä meidän lapset ei ennen tätä kesää ole saaneet oleskella yksin laiturilla. :-) (nuorin nyt tokaluokkalainen). Mä luulin, että kaikki lapset putoilee laiturila, mutta pitäiskö munnkin saada nnyt huonoäiti-fiilarit tästä? Äh en taida jakaa... - LeenaK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion kyllä yrittää ajatella, että kaikki lapset putoaa laiturilta ja lopettaa huonoäiti-fiilarit. Johan tuo lapsikin on lukion toisella niin on aika päästä yli asiasta :D Sitä vaan tuumailee muiden kohdalla, että vahinkohan se oli ja itseään silti soimaa samasta :)

   Poista
 19. Mökillä on kivvaa! Vaikka en minäkkään siellä ossaa mittää muuta tehä ku nalakuttaa "Elä mee järveen yksin" "pihalta ei poistuta" "ei saa mennä sinne" "ELÄ MENE SINNE" ""Laiturille ei yksin" jne, mutta silti siellä on kivaa! :D (Ukko siis tekkee kaiken muun homman paitsi sen nalakuttamisen!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ei oo omaa mökkiä mutta ahkerasti vuokraillaan! :D

   Poista
  2. No nyt saan sanoa meidän miesväelle, että kyllä muutkin ohjeistaa ja nalkuttaa :D Teillä on kyllä paljon nuorempaa ikäluokkaa tuo lapsiosasto, mutta sen jätän kertomatta :D

   Poista
 20. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Oot taitava kirjoittaja!oli niin hauska teksti ,että nauraa hihitin ääneen.ekaa kertaa tänne eksyin, mutta tuskin vikaa!

  VastaaPoista
 22. Kiki, ootko karannu jonkun Jorman matkaan kun ei oo kuulunut kuukauteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kovasti lopettaa Jorman ajattelemisen ja palailla näppäimistön ääreen ensitilassa :D

   Poista
 23. Hahaa! Ihan mahtavasti selitetty miehelle tuo espanjan herkku!
  Parempi ettei kaikkea kerro totuudenmukaisesti heti..
  Nauti elämän hetkistä pienistä ja terkut täältä..Espanjan auringon syleilystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli samanlainen herkku kuin aurajuusto, siitä todella tykkäsi tai sitten ei todellakaan tykännyt :D Kiitokset terveisistä, teillä on siellä varmasti ihanat kelit :)

   Poista
 24. Hukuikko sää sinne järveen? Vai muutitko mökille kokonaan?

  VastaaPoista
 25. Hei,

  Olemme yritys järjestö perustettiin auttamaan ihmisiä tarpeisiin auttaa, kuten taloudellista apua. Joten jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia tai olet mitään taloudellista sotku, ja sinun täytyy varoja käynnistää oman yrityksen, tai jos tarvitset lainaa ratkaista teidän velka tai maksaa pois laskujaan, aloittaa mukava liike, tai olet löytää vaikea saada pääomalainan paikallisten pankkien, ota yhteyttä jo tänään sähköpostitse ladyroseberryfunds@outlook.com Joten älä anna näitä mahdollisuuksia siirtää sinut, koska Jeesus on sama eilen, tänään ja ikuisesti. Ole hyvä ja nämä on vakavia ajattelevien ja Jumalan pelkäämään People.

  Nimesi:
  Lainan määrä:
  Laina Kesto:
  Voimassa Matkapuhelinnumero:

  Kiitos ymmärrystä yhteystietosi niin odotamme

  terveiset
  johto
  Sähköposti: ladyroseberryfunds@outlook.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakas, oletko sää nähnyt näin paljon vaivaa mun takia :D Sää varmaan arvasit mun viettäneen viime yön päivystyksessä ja mua on sörkitty tavalla, jota en halua enää muistella. Ei tuoksunut vanilja :D Tästä nyt puuttuu perinteinen visa-korttini numero, joten laitanko sähköpostiin myös mieheni tiedot :D Alan nyt ajattelemaan Jesseä, että lähtee aatoksista pimeinä tunteina suoritetut tutkimukset :D

   Poista
  2. No mutta unohtui vallan tuo kiittely puoli, kiitos <3 Ihana olet <3

   Poista