lauantai 29. marraskuuta 2014

Ukko piparissani.


Olen poikkeuksellisesti aikuisten oikeasti häpeissäni. Suoritin tutkimusretken joulukrääsän varastooni ja sehän tietysti on jo nolostuttavaa, kun ollaan sentään näin pitkällä marraskuussa. Puolustaudun lumettomalla ilmalla, joka ei saa jouluhormoonejani hyrräämään. Mutta siihen aitoon häpeään; se iski siinä aarteitani tonkiessani, kun käteeni osui pihkainen käpy. Muistelin kun olin pakkaillut viimeisetkin joulukoristeet laatikoihin kalenterin näyttäessä luultavasti maaliskuuta ja pesin silloin käpyjen pihkat pois sormistani tosi hyvällä saippualla, jonka valmistaja löytyy Kotipellolla - blogista. Sain Tannilta saippuaa ja muita ihanuuksia  "Anna hyvän kiertää" -paketissa. Tosi tosi myöhässä, mutta eteenpäin haluaisin jatkaa ketjua Sannalle Naudan Narinoita- blogiin. Koska mulla on peukalon lisäksi keskellä kämmentä vielä kyynärpääkin niin meikäläisen kohdalla, jotta pysytään siinä hyvän kiertäminen - teemassa, se kyllä tarkoittaa kaupasta ostettua eikä itse tehtyjä ihanuuksia.
Tarkkasilmäiset huomaa rätissä tekstin; Paranee vanhetessa niin kuin saajansa. Tästä aasinsillasta pääsen kertomaan olevani taasen parempi ja tänään on syntymäpäivä numero 42.Sitten ihan muihin asioihin. Lehdistä on taas tullut revittyä artikkeleita, joista haluan keskustella teidän lukijoiden kanssa:


Olivia 7/14
Uusi sana
Sopunti
Aikayksikkö, jonka täysi-ikäinen länsimainen ihminen voi viettää vanhempiensa seurassa ennen kuin joku loukkaa toisen tunteita. "Mökkiviikonloppuna Sirpan sopunti tyssäsi saunan lämmitykseen."

Minulla ja mutsillani sopunti on noin kuusi tuntia, jonka jälkeen alan käyttäytyä tavalla, josta löytyy tunnistettavia piirteitä akselilla uhmaikä, teini-ikä ja pms. Minulla ja lapsukaisellani tuo sopunti on noin kuusi minuuttia. Se on keskimääräinen aika ennenkuin kysyn jotain tyhmää, päästän suustani keski-ikäisten vitsin taikka alan itkemään niin, että räkänoro valuu ensimmäiselle leualleni asti, koska teini puhuu yliopistokaupungeista tai opiskelijoiden nuudeleista koostuvasta ruokavaliosta.

Meikäläisen ja lapsukaisen sopunti saattaa olla koetuksella vaikken ole edes kotosalla:
Välillä selkäni on niin kipiä, että jätän suosiolla kauppareissun päätteeksi ostokset autoon ja nappaan mukaan vaan päiväkahvin kylkeen tarkoitetun yleensä pullapitoisen lounaani ja jätän loput vähemmän tärkeät perheen miesväen raahattavaksi. On se tavaroiden saattaminen sieltä kaupasta sinne autoonkin hankalaa: Jos sun edessä on kassajonossa keski-ikäinen painoluokassa OMG painiva nainen, joka nostelee punalappuisia ostoksiaan yksi kerrallaan kassahihnalta kärryyn niin se saatan olla minä. (Jos kauppareissullasi törmäät muhun, niin nykäise hihasta. Mutta älä lujaa, koska mulla on se rohjo selkä ja talvitakkini viettää syntymäpäivää numero 10 ja meitsillä on melko varma aavistus, että yhtään voimakkaammalla nykäisyllä saattaa jäädä hiha vetävän käteen.) Saan aika usein pahaa silmää osakseni, mutten tee sitä yksittäisnostelua sen takia, että pyrkisin ennätysten kirjaan tekemällä kassalle puolesta kaupungin väestöstä koostuvan suman, vaan sen takia etten uskalla heilautella useampaa punalappuista samalla vetäisyllä. Koska nostelen ne ostokset sitten autoonkin yksitellen niin aika usein ne jää pakkaamatta ja viskelen ne vaan takapenkille odottelemaan perheen miesväkeä, jotka meillä kulkee kassien kanssa.


Kävipä sitten niin, että teini tuli koulusta ja minä tein lähtöä kävelylle. Kyselin kuulumiset, pyysin nappaamaan pussin mukaan ja hakemaan tavarat autosta. Kun saavuin sieltä lenkiltä niin kotosalla odotti täysin sopuntinsa menettänyt nuori mies, joka raivoissaan huusi tehneensä tuttavuutta minun mielestäni aivan normaaliin keski-ikäisen ylipainoisen naisen vakiovarusteeseen. Se toinen puoli kaupunkia, joka ei ollut siellä kassajonossa sai kuulla varsin vaativan äänensävyyn esitetyn kysymyksen:
"Voi v*ttu! Koskinko mä justiinsa sun liikavarvaslaastareihin?"
Anna 28/2014
 Näin saan parisuhteeni kukoistamaan lomallakin: Teemme yhdessä mökkiin liittyviä asioita: saunomme, soutelemme kauniina kesäiltana, käymme lavatansseissa, lenkkeilemme yhdessä. Vältämme tiukkoja suunnitelmia.


Mehän ollaan tässä yhdessä mökillä - lajissa oikein kunnostauduttu:


 Söin kaupan kääretorttua ja mies kasteli sillä aikaa mattoa.
 Söin kettukarkkeja, pelasin FarmVilleä ja mies vaihtoi sillä aikaa kiukaaseen kivet.
Kalastin ja mies ravusti. Mun kala on tuo tahraa muistuttava läiskä teepaidan reunassa. Ja jotain olin taas syönyt, koska teepaidassa näkyy olevan ihan oikeakin tahra.
Söin jäätelöä, luin joululehteä ja mies trimmasi sillä aikaa ruohikkoa. Nythän sen jouluttamattomuuden syy selvisi; mulla on kuukausikierto sekaisin ja jouluhormooni hyrräsi juhannuksen tienoilla.


Toimivan lomaparisuhteen kaava on siis nauttia ja odottaa miehen hoitavan miehen hommat.
Apu 27 2014
Taikausko näkyy monissa kielissä: ruotsiksi sudenkorento on trollsländä eli noidan värttinä. Saksalaiset tuntevat sudenkorennon nimellä Teufelsnadel, joka tarkoittaa paholaisen neulaa.

Olen aina pelännyt sudenkorentoja ja sellaisen tavatessani kyykistyn, suojaan pääni ja kajautan ilmoille kirosanan s**tana, joka ei yleisesti suustani livahda. Ei sen takia etten kiroilisi vaan sen takia, että sieltä tulee yleisesti semmoinen veneeseen liittyvä sana. Mökkeillessä se ei tietysti yleisön määrän vähyyden takia niin haittaa, mutta kyllä se aika noloa temppu on tiheämmässä asutuksessa. Nimimerkillä "Tehnyt sen kaupungissa jalkakäytävällä." Mikä onni asua justiinsa sen verran kaukana vedestä ettei sitä näe, mutta sen verran lähellä, että pihalle saattaa ilmaantua paholaisen neula.


Viime suvena sattui mökkeillessä episodi, joka lievensi tosi paljon fobiaani. Oltiin kaikessa rauhassa onkimassa kun s**tana,  olen siis ollut oikeassa kirosanavalinnassani, hyökkäsi kimppuun. Mies ritarillisesti suojeli vaimoaan ja hätyytti ongella uhkaajaa kauemmaksi. Vahingossa se sitten osui vaikkei kumpikaan meistä ollut sitä tarkoittanut. Vaikka s**tana poimittiin vedestä ja kannon päällä suoritettiin pelastutoimenpiteitä niin se oli entinen s**tana. Tuli tosi paha mieli. Sen jälkeen korentohyökkäykset ei enää saaneet niin voimakasta tunnetilaa aikaiseksi vaikka vieläkin säikyn.

Niitä pelon vallassa vietettyjä kesiä on takana tosi monta ja kun kerran ongella huitaisu toi ratkaisun ongelmaan niin olen yrittänyt yllyttää puolisoani poistamaan muitakin fobioita samalla tekniikalla. Koska mieheni on ainaniinjärkeväpuoliso on hän kuitenkin toistuvasti kieltäytynyt sivaltamasta ongella joulupukkia, ihmisellä täytettyjä maskotteja, hammaslääkäriä tai meidän paskanaapureita.Cosmopolitan lokakuu 2014
Lähetä miehellesi tuhma viesti kesken mummon 80-vuotisjuhlien.

Tämä varoittava "Mieti tarkkaan ennen lähettämistä" esimerkki lähtee tapani mukaisesti maailmalle pitkän kaavan mukaan: Kuulun fasebuukissa Äitylit-ryhmään ja sitä tulee välillä seurattua. Siellä oli keskusteluketju, jonka aiheena oli yhden ryhmäläisen vastaanottama tuhma kuvaviesti täysin tuntemattomalta mieheltä. Ketjussa tultiin siihen tulokseen, että jos kyseisen kuvan laittaisi sinne palstalle niin joku saattaisi tunnistaa kenen haarasta se otoksessa oleva oksa kasvaa. Jostain täysin mystisestä syystä ajauduin puolison kanssa keskusteluun, jossa selvisi ettei 15 vuoden jälkeenkään oma rakas mieheni luultavimmin tunnistaisi onnenkeksiäni kuvasta, jos sen leipojan alkuperää arvuuteltaisiin netissä keskustelupalstalla.


Siipan keskustelu ja minun osaltani varsin kiivas keskustelu käytiin päivänä, jolloin siippa lähti iltasella juhlimaan kaveriporukassa. Kun olin sitten vähän rauhoittunut ja tuumaillut, että hyvähän se nyt varmaan on, ettei sieltä hotolontistani mitään selkeästi tunnistettavaa muotovirhettä silmille hyppää. Huuumorintajuttomana ihmisenä päätin sitten poikkeuksellisesti vähän vitsailla: Olen teknisyydeltäni tasoa, jossa tekstiviesti, joka ei lähde vahingossa ryhmäviestinä kaikille puhelimen muistissa oleville numeroille on jo saavutus. Ylitin järjenjuoksuni rajat ja selvitin ihan itsekseni miten kännykälläni saa otettua semmoisen kuvaviestin. Ylitin myös rajani kun rohjon selkäni kanssa sain vääntäydyttyä asentoon, jossa siihen otokseen tuli muutakin kuin lähikuva polvitaipeeseen oudon pitkälle sisämaalle paenneista karvoista. Oi sitä onnistumisen tunnetta kaiken näkemäni vaivan jälkeen kun onnistuin lähettämään kuvan puolisolle ja pistin perään viestin, että tämän näköisen lettusen viereen olisi syytä saapua illalla.
 Koska oli perustelluin syin syytä epäillä, ettei se mies tunnista pesien joukosta kotipesää.

Rakas puolisoni on vuosimallia -69, joten hänen synttäreitään on vietetty jo useamman kerran. Niin usein, että puolison nenällä keikkuu lukulasit. Voi kuulkaa se tunne, kun sen viesti lähettämisen jälkeen ensin huomioin keittiön pöydällä olevan autolehden ja sitten sen lehden päällä lepäämässä seniorisuitsissa olevat lukulasit. Se tunne kun alkaa mietiskelemään, että ketäs siellä kaveriporukassa on sen verran nuorempaa vuosikertaa, ettei ikänäkö ole vielä yllättänyt?  Että keneltäs niistä mies kysyy mitä siinä kuvassa on?

Älkää siis lähetelkö tuhmia viestejä, jos ei ole varmuutta ettette sitten löydä itseänne vastaavasta tilanteessa. Ette halua laskea sormilla juhlavieraita entten tentten teelikamentten ja miettiä kuka pelissä jäljelle jäänyt sitten sanoo, että tässä kuvassa taitaa olla sun muijas pium paum.
Anna 28/2014
 Varatkaa yksi päivä tai ilta parisuhteen vuosikatsastukseen. Kyllä, ihan kuten autonkin kanssa. Auton huoltokirjan voi jopa ottaa avuksi.

 Juu, tosi hyvä neuvo. Ensin voi esitellä parisuhteensa toiselle osapuolle kenkänsä ja toinen voi sitten arvioida niiden kunnon. Sitten voi vetäistä paidan helmaa ylös ja toinen voi tutkailla minkä kokoisessa vatsassa on napaliitttimet kiinnitettynä. Jos siinä sitten on kitkarenkailla vielä pitoa, eikä isompaa riitaa ole syntynyt, niin miten olisi seuraavanlaiset autokysymykset:

Miten paljon kulutat?
Miten leveä sää oikein olet?
Paljonko sulla on massaa?
 Olenko antanut kyydit jo viidelle ennen minua?
Vaikutat siltä, että olisi öljynvaihtoviikko tulossa?
Johtuuko tämä ilmassa leijaileva tuoksahdus sun pakoputken päästöistä?
 Mitenkäs on? Onko sulla perä viime aikoina vuotanut?
 Kun käännät perinteisen ukkopiparimuotin ylösalaisin, saat poron pään. Tee koristeluvaiheessa ukon jaloista porolle sarvet, ukon käsistä poron korvat ja päästä poron naama. Helppoa, etkä tarvitse niin montaa piparimuottia!

Tämä ohje on peräisin Niksi-Pirkasta ja tässä on kyllä joku virhe. Kääntelin ja kääntelin ja kääntelin enkä saanut aikaiseksi taikinasta mitään mikä millään tavalla muistuttaisi poron naamaa. Lähinnä tulos oli Viron potut.


Mun tekosissa se leipomisvirhe ei kyllä ollut. Taikina oli sopivaa ja muotti oli aivan varmasti ukkopiparin muotti:
37 kommenttia:

 1. Voi Kiki onnea kolmekymmenuotiaalle - ja kiitos taas illan nauruista ;-)

  VastaaPoista
 2. Kauheeta, ihanhan sitä punastuu kun tuollaisia pipareita ja ihan asianmukaisesti kuorrutettunakin... mutta mitä nuo nonparellit markkeeraa? Ja tuossa kalastuskuvassa sun paidassa on ihan selvästi sun miehen kämmenen jälki, kun se on pidelly sua ettet putoo veteen...

  Kiitos kohteliaisuudesta, mutta mikä se tuollainen Anna hyvän kiertää- juttu on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, ne on varmaan joku syylätauti :D Siinä lähetettiin jollekkin blogin lukijalle pikkulahja ja sitten saaja taas lähetti omalle lukijalleen jonkun pikkulahjan. Aika monella se näytti olevan jotain itsetehtyä mutta mun kädentaidoilla ei ole hyvän kierrättämistä jos lähetän sulle jotain mun tehtaalta valmistunutta :D Nyt se haaste on sitten jumittanut mun kohdalla, häpeän :D Kovasti mielelläni lähettäisin sulle paketin, jos se vaan sulle passaa. Jos sää haluat suojella yksityisyyttäsi niin mietein, että voin kyllä lähettää sen poste restanteen vaikka blogin nimellä kun sellaisen pitäisi onnistua tai sitten voin lähettää sen vaikka johonkin "väärään osoitteeseen"

   Poista
  2. Tai jos laitan sulle oson sähköpostissa? Voisit sitten lähettää semmosen Hyvää Joulaa-kortinkin siinä samalla :)

   Poista
  3. Juu, laita vaan osoite sähköpostiin :) Kun teen itse niin siitä tulee niitä joulakortteja :D

   Poista
 3. Naurupissasin vähän housuun, onnex oli tenat käytössä. Kun luin sun kesästä, täytyy sanoa, että mun kävi s**tana-raukkaa vähän sääliksi.
  kun käännät sun ukkopiparit ylösalaisin, siitähän tulee selvästi Dumbo kosmeettinen korvien pienennysleikkauksen jälkeen. Hyvää viikonloppua murmeli ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tosi törkeä temppu oli, mutta onneksi se oli edes vahinko. Tuli niin paha mieli ja jos se olisi tehty tahallaan niin miten paha mieli sitä sitten olisi.

   Aivan, sehän on ihan kuin kärsä :D Ja minä törkimys kun näin siinä ihan jotain muuta :D Mää menen nyt vaihtamaan tenani :D

   Hirmuisen hyvää viikonloppua sullekkin <3

   Poista
 4. Voi Kikikikikiki :D
  Mää jo pelkäsin, että oleks lopettanut kokonaan kun ei näy ei kuuulu, mutta sää vaan jemmasit hyvää tavaraa pitkän aikaa!
  Voihan hotolontti, etten paremmin sano...oikeastaan tältä naurulta ei kyllä pystykään parempaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tipottain tätä tavaraa täältä on tullut, mutta en mää lopeta :D

   Poista
 5. :D
  Joululehteä kesällä?
  Sä taidatkin olla rankempi persoona mitä mä olen tähän asti luullut ja tätä seikkaa puoltaa myös nuo sun pipperis - niitä ei ihan joka kinkereillä näekään ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei täältä tämän rankempaa sitten enää irtoa, nyt on kaikki paheet paljasteltu :D Meillä on aina joulun alla tuollaisia pippel ei kun pippereitä, meillä ei suostu syömään niitä kukaan muu kuin minä ja saan vetäistä koko pellillisen itse :D

   Poista
  2. Mä olen satavarma että sulla on vielä paljon synkk...meheviä salaisuuksia jaettavanas joten alas nyt nainen värkkäämään uutta postausta jossa kerrot kaikki syntis - myös ne...hmmm.....sangen mielenkiintoiset yksityisohdat :D

   Poista
  3. Laitetaan ajatus hautumaan :D Noinkohan joudun sitten laittamaan sen K-18 varoituksen :D

   Poista
 6. Iloiset synttärionnittelut! <3 Ja kiitos synttäritarjoiluista! :)

  Mäkään en ole aiemmin kuullut sopunti-sanaa. ;)

  Nuo urospiparimuotit ovat ihanat ja ukkopiparit myös! ;)

  Mökillä olossa on parasta mökkielämän vapaus eli siellä voi harrastaa mieleisiään juttuja. <3

  Mainio postaus! <3  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun kävitte <3 Sää sait nyt tämän postauksen stereona kun taisin höpötellä samat asiat jo päivällä :D

   Poista
 7. Toi sun piparimuottihan on se poronsarvi, kun väärinpäin kääntelet. ;) Kyl tollasten Annan autotivaamisten jälkeen voisi herkemmiltä löytyä vääntömomenttia sen verran, että voisi kytkintä vääntää, vilkaista peräpeiliin ja polttaa karstat. Ihan vaan sillä, kun emäntä kiihtyy nollasta sataan alta minuutin...
  What ever, huikeasti halauksia ja ihanaisia onnen toivotuksia. Ei tolla iällä viinissäkään vielä home kasva pullon kyljessä, joten hymyä huuleen ja joululahjatoiveita kirjaamaan seuraavaksi.

  VastaaPoista
 8. Täytyy yrittää vielä kertaalleen :D Ehkä yritin pipertää liian pientä ja siitä tuleekin puolen pellin kokoinen poro, kun sarvikin on jo noin iso :D

  Aion kyllä käyttää tuota sun kommentin vääntömomentti sanaa ja yllättää miehen päästämällä suustani autotermin. Voi kyllä olla, että mies alkaa nauramaan ja kysyy olenko oppinut sanan lukijoiden kommenteista :D

  Kiitos <3

  VastaaPoista
 9. Tunnistan myös itseni tuosta kaupankassalla selkä pipinä-tilanteesta.

  Mulla nyt kyllä alkoi vähän säälittää sun miehes tihrustamassa sitä kuvaviestiä ilman laseja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheaa on sekin jos jää joku hyvä tarjous ostamatta sen takia, että sitä ei uskalla nostaa. Kyllä kiukuttaa maksaa pienestä perunapussista enemmän kuin viiden kilon jättipussista :D

   Niin kauan kun sitä tihrustaa vaan mun mies niin ei mitään hätää :D

   Poista
 10. Kerta sitä paranee vanhetessa niin näköjään oppiikin.. monta uutta asiaa opin tästä sinun postauksesta.. sanoja joita en tietänyt olevankaan sekä oivallisia vinkkejä parisuhteen hoitoon..me kun Isännän kanssa nökötetään kuin kaksi vanhaa varista kotosalla..paitsi, että ens viikonloppuna on mutsin 60v juhlat sekä mummoni 90+jotakin juhlat niin tarteekin viestiä naputella..=))
  tai sitten ihan vaan katsastus-tiedot..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vierekkäin mekin nökötellään ja pari kertaa vuoteen ollaan erillään ilta. Ja miten siinä sitten käy :D Meillä mies sanoi, että onneksi hänen mummonsa kahdeksankymppisiä ei vietetä, koska mummo lähentelee jo yhdeksääkymppiä niin ei tarvitse pelätä mun huumorinkukkani aukeavan kukkaan silloin toista kertaa :D Katsastustiedot on turvallisemmat, vaikka aika harva nainen taitaa haluta kenenkään tietävän painoaan :D

   Poista
 11. Makeat naurut jälleen keskiviikko aamuun, aina paranee nämä teikäläisen tekstit!!

  Sitten siihen tuhamaan viestiin... ööö... joo mä myönnän (ei saisi koskaan myöntää tehneensä jotakin tyhmää), mutta pitää yhtyä sun teksteihisi joten nyt rohkeasti tulen kaapista ulos! :O
  Päätin sitten joskus aikanaan lähettää isännälle tuhman viestin, no en mää tiedä oliko se niin tuhma, mutta vastaanottaja sai sitten päätellä senkin itse. " Oiskohan meillä jotakin yhtä kivaa kuin viime viikonloppuna"? Ja jotain muuta perään jota en enään muista mitä kirjoitin. Lähetettyäni huomasin, että ei s****na meni sitten aivan jollekin muulle kuin omalle rakkalle puolisolleni. Noh.. vastauksenkin vielä sain kyseistä numerosta. Nyt pitää vähän tarkentaa, että mitähän kivaa meillä on ollut viime viikonloppuna? Jälleen iso s****na ja nolo ilme päälle. Öö.. siinä vaiheessa aloin kiljumaan ja sanoin isännälle, että mun piti sulle pistää viesti ja se meni nyt jonnekin ihan muualle. Yhden hemmetin numero virheen vuoksi. Minkäs siinä isäntä sitten muuta voi tehdä kuin päästää paskasen naurun!
  Enköhän mää sillä kertaa oppinut läksyni ja opetellut tarkistamaan numerot ennen viestinlähetystä. ;)

  Sitten niihin ilkeisiin .. helikopteri ötököihin joita pörrää meidänkin mökillä ihan riittävästi. kuten huomasit varmaan, että mäkin "lainasin" teikäläisen kuuluisia kirjosanoja niin tähän ei varmaankaan tarvitse niitä enään laittaa.

  Multa löytys vaikka kuinka paljon kommentoitavaa tähän postaukseen, mutta jotta muutkin saa puheenvuoron niin mun on paras lopettaa seuraviin sanoihin jälleen!!

  Aika mageet mikkihiiret olet leiponut!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, toivottavasti se viesti ei mennyt kenellekkään jonka parisuhteen toinen osapuoli on kovasti mustasukkainen. On vielä joku raukka saanut kotona huutia, että kukas ja missäs ja mitä teitte :D Jos viestin saaja on ollut humalassa viikonloppuna niin ei varmasti tee hetkeen mieli juoda kun ei muista mitä kivaa on harrastanut :D

   Sano niille s**tanoille, että sun blogiystävä on se Kiki, jonka miehellä on se onkivapa :D

   Mikkihiiret, voi apua toisen kerran, nyt kyllä tulee naurupissa housuun :D

   Poista
 12. Kyllä sinulla on hyvä huumori ja taitosi kirjoittaa. Kaunista joulunodotusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kaunista joulunodotusta myös sinulle Na-Ta!

   Poista
 13. Voehan läppäri, minkä teit!!! Pitkän litanian kommentoin, niin enkö viimesen sanan kohalla hipassu jotaki
  ja kaik läks. Mutta otetaa uusiks.
  Ekana onnea hurjasti, sää olet vielä nuori nainen.

  Näitä sun juttujas ei muuten lukis vatsaleikkauksessa olleena. Enkä muuten ikinä muista, että ne nestepitoiset kannattaa jättää sinne keittiöön näitä lukiessa. En kyllä kiinteitäkään suosittelis, ellei apu ole lähellä :D

  Mulle muuten ihan uus sana tuo sopunti. Tutkailin kuvauksiasi ja tulin siihen tulokseen, että se tarkoittaa kiihtymistä?

  Ihan hyvällä mallillahan tuo mökkeily on teillä. Eikä muuten ihme, että se jouluhormooni hukassa, täällä viime viikolla orvokki nosti päänsä. Eikä se ollut nainen :)

  Vieno puna nousi poskilleni lukiessani tekstariepisodia, apuva :D Ite oon joskus saanut sen ukkomuotin kuvan kännyyn. No eihän siinä muuten mitään, mutta kun se tuli tuntemattomasta numerosta. Siinä sitä selittelemistä :D

  Siitäpä poronsiltana poropipariin, eihän siitä ukkomuotista millään saa väännettyä poroa, miten lie tehneet :D

  Oikein lämmintä ja rauhallista menoa joulunalusviikolle sekä IHANAA JOULUA!
  Ps, syöhän monta pipperiä :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo sopunti taitaa olla sellaista kiihtymistä. Ehkä sitä vaan taantuu lapseksi jälleen kun on muutaman tunnin äidin seurassa :D

   Vesisateesssa makaavat jouluvalot on kyllä oikeasti masentavat. laskee hormoonitasoa. Meillä ei ole näkynyt edes orvokkia, mutta täytyy kyllä tutkailla tarkkaan josko semmoinen puskisi maasta. Olisi sitten vähän kevätjuhlaa ja joulujuhlaa :D

   Voi apua, tuohan on ihan epidemia tuollainen ventovieraalle kuvan lähettäminen. Ja mää kun epäilen välillä olevani omituinen :D

   Tuolla ylempänä kommenteissa oli ohjetta ja mää luulen. että sitä pitää luultavasti lähestyä laajemmassa mittakaavassa ja tehdä sellainen pellin kokoinen poro. Kyllä siinä saa muuten olla tosi taitava pipertäjä :D

   Oikein, oikein hyvää joulua sinne teillekkin <3
   Minä pistän pipperiä poskeen :D

   Poista
 14. Hyvää ja Rauhallista Joulua Kiki! <3

  VastaaPoista
 15. Kiitos korteista, mukulat oli ihan otettuja! Hyvvää joulua teille kaikille. Jos on välipäivinä tylsää, ni voit vaikka osallistua mun tyrkkäämään haasteeseen. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin visioida miten kissakortin voisi tehdä itse, mutta tulin siihen tulokseen, että jos oletan teillä muksujen tietävän niiden olevan kissoja niin parempi ostaa kaupasta :D

   Poista
 16. Hyvää synttäriä näin kuukauden jälkikäteen! Mäolen ihmetellyt, kun sä olet muka ihan kadonnut, mutta jostain syystä sä olet häippässyt mun uutisvirrastani. Enhän mää sua toki tahallani hylännyt oo!!

  Sun juttus on niin mainioita, mää en ehkä taaskaan voi olla nauramatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos <3 Näitä juttuja on tullut niin tipottain ettei ihmekkään että katoan muiden joukkoon :D Mutta olen kyllä huomannut siitä sivusta mihin tulee uudet päivitykset, että se mun mielestä tekee sellaista, että kun ottaa uudelleen saman sivun niin sinne ilmaantuu uusia postauksia sinne väleihin.

   Poista
 17. Entäs jos joku haluaa kauppajonossa halata siuta lujaa, onko sillo ex selkä? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan varoittaa ennen halailua :D Jos joku hyökkää takaapäin kiinni varoittamatta niin saattaa saada jostain punalappuisesta alennustuotteesta otsaansa :D

   Poista