keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Pannaanko vai eikö panna, siinäpä kysymys.

Ja sitten vielä perään toinen postaus;  Kiki's Homen joulukuu pikakelauksella:

Se on selvä lähestyvän juhlakauden merkki, kun huomaa tonkivansa lääkelaatikkoa ja etsivänsä sen pohjamudista pienikokoisiin palovammoihin tarkoitettua voidetta. Joka jouluisen kuumaliimapyssyllä aikaan saadun vamman aiheuttaja oli tällä kertaa pitkään kellarin pohjamudissa piilotelleet kaunoluistimet. Varaston järjestyksestä huolta pitävä siippani on välillä tiedustellu josko ne saisi heittää pois, mutta olen luottanut päivän kun viitsin tehdä niille jotain inspiraation vielä laskeutuvan harteilleni.

 Joskus puolisoltani on saattanut tiedustellessa kyllä lipsahtaa äsken mainitun kysymyksen lisäksi myös aivopieru, johon liittyy kellarin neliöt suhteessa siellä majailevaan odottavaan tavaramäärään suhteessa inspiraationi esiintymistiheyteen. Tämmöiset ne oli; pohjalle liitutaulumaalia ja päälle pitsiä.
Aikoinaan parisen viikkoa kestäneen seurustelun aikana ehti nykyisin aviomieheni tehdä sen verran merkittävän vaikutuksen, että hänellä on ollut lahjojen hankkiminen Not To Do - listalla. Synttäripäivänäni tiedustelin mieheltä, että mitäs jos hän ei olisi sitä karanteenia itselleen järjestänyt, niin mitä olisi paketista paljastunut? Olisi kuulemma ollut betoninen Madonna-patsas. Kun olin aikani piehtaroinut epäonnessa ja itsesäälissä tajusin pelastaa tilanteen joulun osalta ja ilmoitin miehelle hänen liikkuvan hyvin hyvin ohuella jäällä, mutta jos nyt siltä tuntuu niin ehkä sitten saa antaa.


Minähän olen ihminen, joka pelkää aikuisten oikeasti joulupukkia ja jos sellainen jossain marketissa ahdistaa mut hyllyjen väliin karkkikori kädessään seuraamus on itkuun pillahtanut keski-ikäinen tanttero. Koska se on perheen miesväestä hassun hauskaa niin paljastan seikan, ettei siellä marketissa tarvitse olla edes aito joulupukki. Siihen itkuun pillahtamiseen riittää kirkkaan punaiseen toppatakkiin pukeutunut asiakas, joka pyyhältää vauhdilla näkökenttääni. Pelkorefleksini käynnistyy huomattavan paljon nopeampaa kuin järkeni.


Oli tässä pitkässä jaarituksessa asian tynkääkin, tässä on nyt ongelma, että pitääkö se mies taas laittaa pannaan? Rakastan tuota lahjaani valtavasti, mutta tuoda nyt pukkia pelkäävälle vaimolleen reki. Siinä sitten päivät pitkät jännäkakka melkein housuissa arvuuttelee, että mitäs jos se karmiva partasuu tietää missä sen kelkka on ja tulee hakemaan sen takaisin hetkenä kun olen yksin kotona?


Olen pohdiskellut, ettei vaan olisi tahallisia tekoja kumpikin, sekä reki että reilut 15 vuotta takaperin keittiön pöydälle ilmaantunut kukkapuska. Yrittääko mies saada mut taas kieltämään lahjukset? Pannakko vai eikö panna tuo mies karanteeniin? Helmikuussa meillä olisi hääpäivä, tuleeko jotain ihanuutta vai löydänkö jotain pelottavaa mikä saa mut pillahtamaan itkuun? Jos mun paketista paljastuisi hammaslääkäri niin voisin jättää melkein sanan jännäkakan edestä pois.
Meidän joulukrääsän valikoimaan tuli muitakin uutuuksia ja tämä uutuus aiheutti useamman järkytyksen:

Kaikki alkoi Pinterestissä, jossa näin houkutuskuvan omille taidolle sopivasta asetelmasta, jossa oli kuusi köytetty pikkuauton katolle. Tarveaineita varten pyysin miehen kyytimään mut Palokunnankadulle lelukauppaan. Mies vaikutti todella kummastuneelta, mutta arvelin sen johtuvan siitä, että mies hämmästeli mun osaavan mainita nimeltä kadun, joka ei ole meitin kotiosoite. Meidän kaupungissa saman Palokunnankadun varrella on lelukauppa ja lelukauppa. Siippa vei mut sellaiseen minkä ovessa kielletään pääsy alle 18-vuotiailta ja missä keskitytään lähinnä patteritoimisiin ja pumpattaviin leluihin.

Vaikka on vaikeaa antaa lapsen venuttaa napanuoraa yhä kauemmaksi niin on lähestyvässä täysi-ikäisyydessä kyllä yksi kovasti hyvä puoli;  Jos joku teinin ystävistä olisi nähnyt meidät siellä lelukaupan pihassa ja paljastanut meidät "Sun mutsi ja faija oli *piip*kaupan pihassa ja sun mutsis ei saanut innostuksesta auenneelta suultaan edes tervehdittyä." niin mun ei tarvitse sitten enää säikähtää kun lapsukainen karjuisi kurkku suorana tekevänsä itsestään lastensuojeluilmoituksen eikä mun tarvitsisi vakuuttaa suun olleen järkytyksen takia apposen auki. Siis ajatelkaa nyt, mies kuvitteli mun yhtäkkiä ilmoittavan, että nyt lähdetään tavallisena arkipäivänä kello neljän ruuhkaan aikaan seisoskelemaan ikkunat umpiteipatun erotiikkaliikkeen eteen.Lisää järkytystä oli luvassa perinteisessä lelukaupassa; jestas sentään mitä pikkuautot maksaa. Mun kuvitelmissa olisin viiden euron sijoituksella saanut valikoida useammasta vaihtoehdosta joulun punaisen pakettiauton, jonka katolle heittää kuusi. Ei tapahtunut se asia muuta kuin mun kuvitelmissa. Ja minä kun päivittelin siellä toisessa kaupassa muovin olevan todella yläkanttiin hinnoiteltua, anteeksipyyntö sinne.
 Olen niin ylpeä tuotoksestani, että esittelen vielä oikein lähikuvassa kahdesta takkatikusta ja parista eskimotikusta tehdyn kyltin.Siirryin etsimään autoa paikkoihin mistä meillä muutenkin melkein kaikki tavarat tulee ja jestas sentään mitä pikkuautot maksaa kirpputoreilla. Ne on saman hintaisia euroissa kun ne oli vielä muutama vuosi sitten markoissa. Kaiken vaivannäön jälkeen, kaikkien leluliikkeiden ja kirpputorien, kaikkien turhaan otettujen askeleiden jälkeen huomaa kellarin järjestyksestä huolta pitävä mieheni, että meitin lapsukaisen noin kymmenestä jätesäkistä koostuvasta lapsuuden muistolaatikosta kaikella todennäköisyydellä löytyy pikkuauto. Nyt se anteeksipyyntö minulle.


Muistaessani mainitsen tähän väliin, että jos joku siellä ruudun toisella puolella tunnistaa roskiin viskaamansa teeveetason niin suuri kiitos. Mutta varsinaiseen asiaan; järkytykseen. Paljastuu tuosta yllä olevasta kuvasta enkä nyt tarkoita sitä, että pukilla vaikuttaisi olevan köntsä housuissa. Kun siellä meidän kellarissa pikkuautoja piilotellaan niin yleensäainaniinjärkeväpuolisoni oli sitten oma-aloitteisesti tehnyt mun "Kehukaa mua, kehukaa, siis kehukaa, siitä tuli tosi hyvä!" asetelmastani installaation "Kuusivarkaus"On mua kuskattu tämän joulukuun aikana muihinkin outoihin paikkoihin. Monena vuotena olen usuttanut miestä taikinan kimppuun ja muotoilemaan siitä jotain mikä muistuttaisi edes etäisesti piparkakkutaloa. Siippa on ratkaissut ongelman seuraamalla paikallislehdestä myyjäisiä. Jouluhan ei tule kaappeja siivomatta ja tänä vuonna löysin tonkiessani aarteen ja miehen vaatekaapin perukoilta löytyi minun mielestäni aivan selvät piparkakkutalon kaavat. Siinä sitten mielessäni jo hehkuttelin miten siitä tulee fasebuukkiin romanttisin päivitys  naamakirja urallani niinkuin koskaan: "Heräilin uuteen sarastavaan päivään, nenässäni viipyili kanelin tuoksu ja kas mikä yllätys minua odotti. Minun mieheni, love you <3 <3" Tuuppasin kaavat takaisin ja harjoittelin olen tosi yllättynyt - ilmettä. Olikin sitten aika outoa kun mies vei mut perinteisille myyjäisostoksille ja sitten esitti mulle sellaisen olen tosi yllättynyt - ilmeen kun kyselin myyjäisten ovella "Mitä sulta löytyy kalsareiden takaa?" Olin sitten löytänyt meille viime keväänä pystytetyn kasvihuoneen mallipiirustukset, jotka puoliso oli hahmotellut avukseen.
 En tiedä mikä otti tässä kaikessa eniten koville;  Se, etten päässyt naamakirjassa minunkin mieheni on romanttinen huomaatteko kaikki - päivistystä kirjoittamaan vai se etten ollut viime suven jälkeen siivonnut mieheni vaatekaappia perältä asti?  Ehkä se entisenä isosena oli kuitenkin pahinta kun puolisoni päästi suustaan seurakuntatalon portailla sanan "Jarruraita."
Nyt päätän raporttini ja alan vastaanottamaan uutta vuotta mullittelemalla. Pohdiskelin puolisolta apua pyytäen miten muotoilisin synttäripäiväni lahjan, jota en saanut. Että se patsas olisi ollut sellainen entiselle isoselle sopiva uskonnollinen eikä se tunnettu naisartisti. Menin keittiöön ja kysyin mitenkäs Madonna? Puhun paljon käsillä ja varsinkin innostuessani heiluttelen niitä ympäriinsä. Kun toinen ei heti ymmärtänyt niin otin avuksi elekielen ilmaisemaan mitä en tarkoita. Tehosteena käytin sitä mikä itselleni tulee poppari Madonnnasta mieleen. Toinen käsi oli rämemajavan suunnalla ja toisella kädellä tein tötteröintsikan ysärivuosien malliin. Siipalta pääsi sekä nauru että nenäs maitoa. Siippa väittää ettei se kummastakin ontelosta ulos tullut purkaus johtunut mun esityksestä vaan siitä ettei "Liiiiiik it uuuuup!" ole Madonnan biisi.
Uskoako vai ei uskoa, siinäpä kysymys. Kun on tuo panemisen miettiminenkin vielä kesken.

35 kommenttia:

 1. Pane vaan, aina kannattaa, kun on tilaisuus (mököttää).

  Sä oot Kiki ihana. Ja ihanaa vuotta 2015 mä toivotan sulle myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä yleensä käytän kaikki tilaisuudet panna mököttäen :D Ihana olet sinäkin, oikein hyvää uutta vuotta sinne teille koko porukalle <3

   Poista
 2. En tiiä... kannattaisko panna? :D
  Ihana tuo asetelma!!! Oikein mahtavaa uutta vuotta sinulle Kiki ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, osa kehuista mun täytyy kyllä luovuttaa Pinterestille kun sieltä on ajatus kopioitu :D Oikein, oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle <3

   Poista
 3. Mie en kyllä ymmärrä, että mitä pannaan ja mihin ja kuka sen tekee, mutta kyllä; asetelma on hieno! Ja ainaniinjärkevä puoliso teki siitä vielä hauskankin :) Ja nuo liitutaululuistimet ne vasta hienot onkin! Nyt voit luistella joka päivä eri slogan jaloissa. Ainakin sitten, kun tulee jäätä, millä mennään luistimilla... tänään on ollu vaan kengilläluistelua.

  Poistin muuten sen sun yhen kommentin, kun kerroit arkaluonteisia asioita ;) nyt ei kukaan voi suuttua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikö panna mies takaisin sinne ei saa ostaa - lahjoja karanteeniin kun ei sitä tiedä tuleeko seuraavalla kerralla nappisuoritus :D Kauhea vaimo olen :D

   Ei näin tiukkapipoinen ja huumorintajuton ihminen kuin minä tuollaista poliisiauton ilmaantumista paikalle sulata :D

   Juu, hyvä :) Nyt mun ei tarvitse murehtia, että mitäs jos sen näki joku muukin. Kyllä on vaikeaa olla näin liikaa miettivä :D Mutta sain pois sydämeltä :)

   Poista
  2. No mie panin (!) sulle postia sähköitse asiasta. Arvontaan en tohdi osallistua; siinähän saattaa vaikka voittaa ja edellisellekään hyllylle (jonka kuopus teki koulussa) ei oo löytyny vielä paikkaa...

   Poista
 4. Aina kannattaa panna...
  Kuusivarkaus, hmmm, toi pukki jolla on köntsät housussako sen kuusen ois anastanut? :)
  Lick it up on kuule muru Kiss:n biisi, et nyt sai ukkokulta tästä pisteet :)
  Oikein ihanaa ja rakkauden täyteistä uutta vuotta mun Madonnalle ♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pannaan sitten :D

   Tämä kysymyshän täytyy esittää miehelle, että kukas sen kuusen olisi anastanut :D

   Juu, niin se kuulemma on. Ja pahaa pelkään, että se on mun miehen mielestä lopullisesti pilattu biisi :D Tiedä mistä mulle sellaiset nuolemiset mieleen tuli siinä heilutellessani :D

   Oikein oikein ihanaa uutta vuotta mun ihanaiselle Outiselleni <3

   Poista
  2. Madonna ja nuolemiset kulkee käsi kädessä ;)

   Poista
 5. Asetelma on hieno! :) Samoin luistimet ja reki! :)

  Teidän luona käydessä huomaa, että olette taitavia askartelemaan :) - teiltä löytyy ihania koristeita. <3

  Toivottavasti joulupukki olisi jo matkannut kotikonnuilleen eikä tulisi teidän pihalle. :)

  Onnellista uutta vuotta 2015! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä huomaa, että täällä asustaa yksi krääsää rakastava :D

   Tässä on vielä 28 ihanaa päivää ennenkuin meidän pihaan laskeutuu lomalta palailijat. Se voi olla siinä vaiheessa mielipide sellainen, että mitäs ihmettä oikein siitä joulupukista nurisin :D

   Hirmuisen hyvää uutta vuotta sinne teille ja Kollolle rapsutus. Sää semmoisen rapsutuksen jo olet saanut vaikken ollut minä antajana :D

   Poista
 6. Onnellista ja hauskaa uutta vuotta ihanainen Kiki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) Oikein hauskaa ja onnellista vuotta myös sinulle ihanainen Viltsu :)

   Poista
 7. Ihana Kiki❤️ Mahtavaa uutta vuotta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein mahtavaa uutta vuotta myös sinne ihanalle AnneAulikille <3

   Poista
 8. Mihin mun hyvinhoidettu flegmaattisuuteni hävis?? Ei mun näin hymy korvissa pitäny vielä tähän aikaan päivästä olla kun en ole jaksanut vielä edes suihkuun raahautua.

  Jaa-a, paas kattoen sen panemisen kanssa - saattais pian se ainajärkevä huomata, että kelkan eteen kuuluu poro ja kelkkaan pukki!

  Oikein iloista tätä vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Ainajärkevä kyllä kiikutti siihen eteen risuporon eikä se sopinut siihen yhtään. Toinen oli kovin tyytyväinen asetelmaansa ja minä kauhea vaimo vaan mietein miten saan sanottua, että vie takaisin kellariin se poro :D

   Oikein iloista vuotta myös sinne!

   Poista
 9. Valkoiset pukit ilmeisesti ovat ok?
  Nuo luistimet ovat ihanat! Olet kyllä taitava!
  Ja tuo asetelma on tosi söpö. Juu. Idea tuli kuvasta, mutta sinä erittäin onnistuneesti toteutit sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun hän on valkoinen niin olen ajatellut hänen olevan enemmänkin sellainen pakkasukko kuin pukki :D Vähän mut mielipiteeseeni saattoi kyllä vaikuttaa myös siinä ollut 3 euron hintalappu kirpparilla :D

   Kiitos :)

   Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

   Poista
 10. Luistimet on hienot! Mistä sä saat noita tuunausideoita? Muuten kuin Pinterestistä. Pitäiskö munkin, kun siippa just kyseli, että voiko se myydä mun luistimet. Ne on sentään aidot tsekkoslovakialaiset! Eli ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei Pinteresti niin sitten yleensä matkin Outia tai Tannia. Löytyy täältä outislifee.blogspot.fi tai tanni-kotipellolla.blogspot.fi Outiin tulee kaksi eetä tuohon osoitteeseen :)

   Poista
 11. No, jopas on Rouvalla ollut meininkiä.. Aivan käsittämättömän mahtavia juttuja olet tehnyt..huhhhuh.. Ja mikä reki - Wau!!! Mä kyllä nyt menin ihan sanattomaksi tästä sun ihanasta pläjäyksestä.. mutta kyllä teillä ainakin hupia siellä riittää ja hupia toivotan tällekkin vuodelle Kikiseni<3
  Eikös se sheikspiirikin ihmetellyt, että pannako vai eikö panna..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa ylemmässä kommentissa vastasin mistä tuunausideat tulee ja opastin kysyjän sun luokse, olen ollut mestarin opissa :)

   Reki on kyllä niin ihana, että olisin halunnut sen meille sisälle, mutta sitten olisi pitänyt luopua joulukuusesta tai meille ei olisi enää mahtunut kukaan ihminen olohuoneeseen :D Ja kun sää ymmärrät dyykkaamisen päälle niin eikös vaan ole ihana teeveetasokin :D

   Oikein, oikein hyvää vuotta sinne teillekkin koko Kotipellon väelle <3

   Parin viikon päästä voi tulla hätääntynyt viesti, että miten tästä päivästä selviää, kun sulla on sitten tuoretta kokemusta :D

   Poista
  2. Kyllä vaan.. jotenkin itse näen reen täyteen ahdettuna ihania koristetyynyjä viltteineen..tai jopa paljon rönsyileviä kukkia, kasveja.. aijai..monta ihanaa ideaa.. Kuviasi on muuen pakko ihasella uudestaan sekä uudestaan..

   Poista
  3. Tässä täytyy vakavasti harkita, että kun kuusesta en suostu luopumaan niin ehkä sitten ensi jouluna sohvan tilalla on reki :D

   Poista
 12. Aivan huippumahtavia asetelmia, siis ne luistimet...ei oo tullu mieleenkään litutaulumaali. Ja ounou mikä reki, happi loppuu!
  Ja ja ja se pikkuauto kuusikaupassa...eiiikä. Pinterest on kyllä syntisin paikka, oon huomannu! Sieltä poistuessa pää savuaa, jalat sutii tyhjää ja henki ei kule!

  En muuten muista, mittään muuta mitä kirjotit, kuolasin vaa kuvia :D

  Ihanaa alkanutta vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin Claes Ohlsonilta liitutaulumaalia semmoisen pikkupurkin ja ajattelin sen loppuvan muutaman sutaisin jälkeen mutta se vaan riittää ja riittää. Ja on ihanaa ainetta, oi oi :D

   Löysin Pinterestin aikoinaan vahingossa ja en innostukseltani nukkunut pariin ensimmäiseen yöhön :D Sieltä löytyy tälläiselle wannabetuunajalle kuin minä noita helppoja projekteja :D Sää olet niin taitava, ettet joudu vaan ihastelemaan kun osaat tehdä :)

   Tekstin tärkein asia oli, että tein joulukuusikyltin itse :D

   Oikein hyvää uutta vuotta sinnekkin!

   Poista
 13. Kolmas kerta toden sanoo!! Yritän ja yritän julkaista tekstiä, mutta kone pistää hanttiin! höh..uusi kone :(

  Niin meile hankittiin kolmimetrinen muovikuusi (valkoinen) jep.. se ei sitten koko komeudessaan mahtunut meidän matalkattoiseen tupahuoneeseen. Piti napata yksi osa pois ja hyvin mies sai sen istuettua paikalleen. Tuo kuusi meinaan tarvitsee kyllä jonkun oikein linnahuoneen mahtuakseen koko komeudessaan. Pitää varmaan alkaa nostaan ensivuonna kattoa korkeammalle. :O

  Teillä on ihan muikea reki. Pitäisiköhän mun nyt sitten seuraavaksi tehdä "miten meillä ajellaan reellä videopostaus blogiin", siinä olis pojat sulle nauramista ja oikein kunnolla. Meinaan vaan, että teillä on sentään oikean mallinen reki, mutta meillä sellainen tee se itse versio. Lisäksi meiltä löytyy se moottori poro. :O "mistähän mää nyt tollasenkin nimityksen sille vehkeelle keksin"?

  Mutta ihan mielettömän hyvää ja onnellista uuttavuotta koko tein poppoolle. Toivottavasti lyhty palaa ja on ollut ns. turvallinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin saman edessä, että pakko oli ottaa käyttöön uusi kone. Pitkään sammuttelin kun meni tilttiin mutta sitten ei enää suostunut kone aukeamaan. Tuntui melkein kuin olisi joku ystävä sanonut ettei halua enää nähdä :D Mutta meillä taisi olla kymmenkunta yhteistä vuotta takanapäin niin näissä uudemmissa on kaikenlaisia mystisiä toimintoja. Määkin olen nyt huomannut, että se country escape on eri peli kuin farmville 2. Musta tuntuu, että sää olet pyytänyt apua sellaisessa country escapessa ja olen lähetellyt sulle farmin puolelta vastauksia ja luullut olevani oikeassa paikassa :)

   Olen kuolannut sitä teidän valkoista kuusta, se on upea!

   Mulla kun on perjantaina tiedossa niitä tikkejä niin et sitten laita ennenkuin ne on parantuneet mitään naurupostauksia :D

   Lyhty on tosi mieleinen, kiitos <3 Ja oikein hyvää vuotta sinne teillekkin koko poppoolle!

   Poista
  2. Juu se escape on periaatteessa sama peli kuin 2:nenekin. Sä voit sieltä lähettää auto lastillisen hedelmiä ym.. kakkoseen ja kakkosesta autolla taas escapelle. Eli sitä toista vain puhelimella näplätään silloin, kun on tekemisen pulaa, vessassa istuessa isolla hädällä, ennen nukkumaan menoa, aamupalalla. Oho... nyt mä paljastin "minussa asuu pieni farmille friikki tapaus"!
   Juu en laita ja nyt sä olet tainnut jo päästä niistä tikeistä eroon joten... voisin harkitakin sitä reki kuvausta. Tosin sen videon jälkeen en kehtaa mennä ulos talosta enään. :)

   Hyvä, että lyhty kelpas!! <3

   Poista
  3. Mun puhelin on ajalta kun isä lampun osti niin ei sillä pääse nettiin :D Mutta osasin ladata sen escapen tietsikalle jostain sovellusjutusta. En osannut kyllä lähettää sulle niitä baby bottleja. Täytyy muistaa pyytää apua lapselta kun se on sopivaisessa mielentilassa :D

   Eilen tipahti napanuora, joten viimeinenkin tikki on parantumassa kun ei ole enää yhtään sellaista töröttäjää. Nyt odottelen vaan rupien parantumista.

   Poista
 14. Aaww mitkä söpöläiset pitsiluistimet <3

  VastaaPoista