sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Postausummetus


Kolme kertaa päivässä mää vien selkäni kävelylle. Kaksi ensimmäistä kierrosta mää viihdytän itseäni pälpättämällä äidin tai siskojen kanssa puhelimessa ja kolmannen kierroksen mää saan nauttia puolison seurasta.  Mää kun turisin sen äidin kanssa niin äippä täräytti, ettei jaksa lukea blogiani. Tästä verisestä loukkauksesta seurasi postausummetus ja en meinannut saada mitään ulos. Mää olen kertaalleen heittänyt rukkaset naulaan mamman kannustavan "Hirveesti kuvia ja kauheesti tekstiä" kommentin jälkeen, Jotta mää saan tulpan irti niin päädyin kirjoittamaan mistä muista teemoista meillä on viime päivinä lenkkipolulla puhuttu:

                                                                                         Kunnallisvaalit:

Puoliso kertoo saanensa tekstarin tutultaan, että 69 on hyvä. Mää vastaan, etten tiennytkään teillä olevan niin tuttavalliset välit. Mää kysyn mitä asentoa siippa suositteli? Tulee ilmi, että kysymys on kunnallisvaaleista. Seuraa kinastelua voiko 69 käyttää ehdokkaan numerona.


                                                                                           Kiva neule

Lapsukaiseni, joka on halunnut verhota itsensä neljä numeroa liian suurilla gollegehousuilla, neonvärisillä huppareilla ja vetänyt skeittikanootit jalkaansa ulos lähteissään ilmaisee minulle sanasta sanaan seuraavan lauseen: "Tuotko seuraavalla kerralla vaatekaupasta kivan neuleen, kauluspaidan ja henkselit"  Mää haluaisin tilata varmuudeksi ajan koulupsykologin vastaanotolle ja puoliso pitää sitä hätävarjelun liioitteluna.


                                                                                         Kätevä emäntä

V-V lähti kavereilleen ja halusi mukaan mokkapaloja. Mää tein lavetin litistetystä talkmuropaketista jonka sisälle työnsin Yhteishyvä-lehden sekä ympärille kääräistystä foliosta ja lastasin sen torttuni sille. Mää sanoin siipalle noin muutaman kerran, että "Kehu mua"                                                                                                              

                                                                                           Pilapuhelut

Siippa soitteli kaveruksiensa kanssa Hirvikallio nimiselle henkilölle. "Hirvikalliolla" - "No ampukaa se". Meitsillä ei ollut tovereita, mutta soiteltiin serkun kanssa paikkoihin, joissa vastattiin Vuorella ja sanottiin, että älkää vaan tippuko. Mainitsisin, että ollaan oltu kaikki alle kymmenvuotiaita. Nyt ollaan plusmiinus40 ja hohotettiin kippuralla käyttökelpoiselle pilapuhelunimelle. Ainaniinjärkeväpuolisoni kieltäytyy soittamasta kyseiselle henkilölle vedoten työkuvioihin. Mieheni komentaa käyttämään tuntematonta numeroa jos soittamisen tarve käy ylivoimaiseksi. Ihan kun mä olisin niin lapsellinen?

                                                                                         Puolukkapäivät

Meillä on ollut hilloviikot ja puolukkapäivät; mää olen keitellyt elämäni ekan puolukkahillon ja siitä tuli maistuvaa. Mää keittelin vaniljatangon omppuhillon seassa ja siitäkin tuli makuisaa. Mää sanoin siipalle noin muutaman kerran, että "Kehu mua."

                                                                                           Jerry Cotton

Siippa oli kuullut SuomiPopilta Jerry Cotton biisin ja nauroi melkein koko lenkin ajan. Ettei kukaan ajattele, että puolisoni ei taida olla penaalin terävin kynä niin paljastan hekotuksen syyn:  Me ollaan vuosien varrella käyty tämän tästä Tallinnassa ja joka kerta "joskus" meidän shoppailut on sisältäneet kessuttelutarpeita yli sallitun rajan. (Ja kaikkea missä on hapukooria, mutta niitä saa tuoda rajoituksetta.) Mää olin kiihdyttänyt itseni paniikkiin tullissa ja hätätila olo oli vielä pinnalla vaikka oltiin jo Hyvinkään kohdalla turvallisesti matkalla kohti kotia ilman hätää. Sitten eetteristä tuli se Jerry Cottonin biisi: "Kädet ylös! Olette pidätetty." Mää olin vielä siinä me ollaan hirveitä rikollisia tunnetilassa ja mää nostin ne kädet ylös. Tarviiko sitä nyt sitten iankaikkisesti kaivella...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti