perjantai 31. toukokuuta 2013

Vehjettä olen pidellyt kädessäni.
Ensin toivottelen Tervetuloa! uusille lukijoille
Mulla on muutama haaste pöydällä, siis teiltä lukijoilta, eikä ulosottomieheltä ja yksi tuli oikein ulkomailta Teille muille ihanaisille osaan sanoa, että kyllä mää ne haastikset muistan ja laitan tulemaan, mutta vaivaisella Italian-kielelläni on parasta, etten yritä viestittää Fiorellalle "Vastailen kyllä." kun kielellinen lingua italianan taito riittää tilaaman quattro stagionin lähipitseeriassa.

Eteenpäin tämän tunnustuksen haluaisin sinkauttaa: Tuosta alta saa napata mukaan tuollaisen hienon merkin ja vielä vähän alempaa saa napata mukaan Fiorellan laatimat kysymykset. Oli niin hyvät, että en nyt laiskuuttani niitä lähtenyt vaihtamaan.


1. Quanti anni hai?
Mää rakastan Aamulypsyn Anni Hautalaa ja koko tiimiä. Paitsi silloin, kun en pääse liikennevaloista naurultani lähtemään ajamaan ja joku kiireinen urpo makaa tööttinsä päällä. Kääntäisi autoradionsa kanavan Aamulypsylle.

2. Perché questo nome al tuo blog?
Täysin estoitta olen patsastellut ympäri torppaa, suukotellut hauiksiani ja samalla leuhkien valistanut perhettäni  "Ajatelkaa, miten se välittyy vieraalle kielellekin, että olen persebloggari." Italiaksi käännettynä perchébloggari. Meille kokoontuu lauantaina lauma peruskoulunsa päättäviä teinejä ja tiedustelin lapseltani, josko saan tiedottaa tästä ilouutisesta myös suuremmalle yleisölle. Ihana lapsukaiseni vastasi "Joo, tottakai mutsi. Tee se mutsi. Tee ihmeessä!" Tulkitsen tämän niin, että jopa rakas jälkikasvuni on emostaan ylpeä.

3. Ti piace il make-up?
Mielummin otan seven-uppia kuin make-uppia.

4. Il tuo colore preferito?
Mieluisin colore on valkoinen. Il ei ole meille valkoista krääsää tuonut, kyllä se minä itse olen tai sitten mun mutsi muistaa mua lahjuksella. Ei, kyllä siippakin joskus muistaa vaimoaan valkoisella. 

5. Prferisci i tacchi o zeppe?
Juu, Tazzia on tosi hyvää kaakaota

6. Costume intero o due pezzi?
Kyllä, harmittaa vieläkin, etten ole ostanut laivalta sellaista jättiläispezziä. Ainakin Hello Kittynä niitä oli. Tiedättekö ne pez-karkkiautomaatit. Ainaniinjärkeväpuolisoni kyllä epäilee, ettei sieltä löydy sisältä tiiliskiven kokoista pez-karkkia vaan tsiljoona niitä rääpäleitä.

7. Ti piace cucinare?
Piace on melkein kuin pieraise. Tästä mää pääsenkin sujuvasti aiheeseen, että meillä oli aivan ihanainen sussuehdokas visiitillä. Heitin kolme vitsiä ja hän ystävällisesti nauroi kaikille kolmelle. Paitsi se yksi ei ollut vitsi; Pikku pilttini tiedusteli viime kesäisen työtakkinsa nykyistä sijaintia. Koululla oli teemapäivä ja oppilaat pukeutuivat ammattiin. Tarjosin lapselle ihanan pehmeäksi kulutettuja kokoa XXXXXL olevia fleecekalsareitani ja rintapuskureiden kohdalta pysyvästi rääppeissä olevaa raitaista paitaani, jotta hän olisi voinut olla kotiäiti. Ei kelpuuttanut, eikä muuten nauranut niille vitseillekkään. Puolisoni ehdotteli "kolme" vitsiä heitettyäni josko mää heittäisin leijankin? Että jos sussuehdokas nauraa myös pierulle, niin sitten tottakai toivottelisimme hänet avosylin tervetulleeksi sukuun.


8. Collezioni smalti?
Tarkistin googlekääntäjästä, että onko small sitä mitä mää luulen sen olevan. Ja olihan se; pieni. Nyt se on levinnyt jo yli suomen rajojen, että olen ainoa huumorintajuton, joka ei ymmärrä sitä munamiestä. Ei pieni muna ole mikään naurun asia.


9. Che genere musicale ascolti?
Cheestä ja musicalesta tulee mieleen se remputus "Pyydä miestäsi pukeutumaan Che Guevaraan." joka saa meitsin tuohtumaan. Millä oikeudella se narsistisen persoonallisuushäiriön omaava tarinaa kertova ruikuttaja uskoo ja olettaa sen laulun naisen illat pitkät miettivän, miten taivaallinen rakastaja hän oli. On meitä naisia, jotka ovat kokeilleet vaaraa ja todenneet, ettei se ole ainoa ratkaisu. Tervetuloa vaan alas sieltä suuruudenhulluista kuvitelmista. Jatkan musiikkilinjalla ja sanon "Piha ilman sadettajaa" ei ole tilanne, johon päädytään ilman kajalia silmiinsä tuhrivaa miestä. Kyllä ainakin meidän pihalta löytyvä puutarha on aika-ajoin hyvinkin kostea, ihan ilman meikkiä olevan vaarattoman miehen kanssa.

Puutarhani on kokenut todellisen ison jytkyn. Lankaköynnökseen puskee uusia versoja. En tiedä mitä sille on tapahtunut, koska se tuntuu selviytyvän mun hoidosta huolimatta. Se on varmaan ollut sopivasti kostea ja sopivasti hoideltu. Laitoin vähän kukkakuvaa versosta, ettette luule, että puhun siitä Ilkka Kanervan lanseeraamasta puutarhasta. Ja mun siskot ei taida uskoa ilman kuvallista todistetta tätä ihmettä.


10. Minigonna o jeans?
Mitään kireää en voi  ylleni vetäistä, koska toisesta raajasta lähtee tunto. Tämä poistaa kaapista farkut, sukkahousut ja ihonmyötäiset-kokoa olevat tightsit. Ja jos voisin, niin ei ne jeanssit kyllä olisi kokoa mini. 11. Cosa pensi del mio blog?
Tämä oli nyt vähän epäselvä kysymys. Tässä varmaan tarkoitetaan hiljakkoin tapahtunutta epäselvää tapausta. Meni puurot ja vellit meitsillä sekaisin. Olen toiveikkaana asetellut jälkikasvuni hyllylle sijoittuvat vaatteet monitoimikoreihin ja liimaillut oikein tarralaput "yöpuvut, shortsit, pelivehkeet, lökärit", jotta lapsukainen ei tarpeen tullen kaataisi kaikkia laatikkoja koristamaan huoneensa lattiaa. Yksi niistä tarralapuista oli reunastaan epäsiisti ja tartuin toimeen tehdäkseni uuden lapun. Suutahdin, koska en onnistunut missiossani, vaikka aiemmin olin vallan mainiosti onnistunut tuottamaan nimilappuja pilttipurkkien kylkiin maustelaatikkoa siivotessa. Suutahdin niin, että livautin jopa muutaman vee-alkuisen sanan.


 Kyllä se on ihan normaali erhe, että yrittää käyttää vatupassia dymokirjoittimena. Puolustakaa mua, nehän on ihan identtiset. Ne on sinisiä, molemmissa on näyttö. Voin sitten sanoa perheen miesväelle, että kyllä mun lukijatkin on sitä mieltä... Mun puolisoni kyllä nauramisen ohella huomautti, että kaikki tilanteet, joissa kädessä on ollut väärä vehje, ei mene selityksellä "En huomannut innoissani olevani väärässä vehkeessä kiinni."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti